Mica Publicitate
Newsletter
Citeste GRATIS Editia tiparita BUNA ZIUA IASI in format PDF
Buna Ziua Iasi PDF
Video Divertisment
epigrame
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
 • EUR : 4.4208 RON ( +0.0131)up
 • USD : 4.0169 RON ( -0.0042 )down
Convertor valutar


 

Meteo
Temperatura : 10 ° C

Viteza vantului : 27.36 km/h, NNE
Soarele rasare la : 5:59 am
Soarele apune la : 6:30 pm
Umiditate :76 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 22-12-2013

6/49

 • 3
 • 45
 • 22
 • 48
 • 10
 • 13

5/40

 • 20
 • 2
 • 32
 • 31
 • 38
 • 10

Noroc

7863796

A murit un mare profesor de la un colegiu renumit din Iasi - UPDATE

 

O noua veste trista loveste invatamantul preuniversitar iesean. Elena Romanescu, cadru didactic la disciplina Matematica si care a contribuit la formarea a generatii intregi de tineri absolventi ai Colegiului National Iasi a incetat din viata. Intre 1968 si 1985 ea a activat in cadrul institutiei de invatamant, iar inmormantarea va avea loc joi, 16 ianuarie, incepand cu ora 13:00, la Cimitirul Eternitatea.

Profesor Elena Romanescu

In memoriam 

"Doamna profesor Elena Romanescu a fost unul dintre marii dascali ai institutiei noastre. Ea a contribuit la formarea si pregatirea a numeroase generatii de absolventi foarte buni. A fost unul dintre cei mai apreciati dascali la disciplina Matematica", a spus Cristina Valcu, directorul Colegiului National Iasi.


La 13 ianuarie 2014 a trecut in vesnicie doamna profesor Elena Romanescu, un spirit stapânit de nelinistea creatoare a oamenilor inzestrati intelectiv si afectiv, cu har in plamadirea caracterelor autentice. Nascuta la 4 februarie 1929, in localitatea Havârna din judetul Botosani, absolva Scoala Normala si cursurile Facultatii de Matematica a Universitatii "A. I. Cuza" Iasi, intre anii 1948 si 1952, activitatea didactica fiind incununata cu obtinerea gradului didactic I.

Cadru didactic de vocatie, un spirit ales, a initiat si coordonat activitatea primei clase speciale de matematica din Colegiul National Iasi, unde a profesat intre anii 1968 – 1985. Munca plina de daruire a doamnei profesor Elena Romanescu a determinat decisiv rezultatele de exceptie obtinute de scoala de matematica din Colegiul National Iasi.

Dimensiunea pedagogica a fost o expresie a starii de gratie pentru doamna profesor care visa sa devina "invatator, in adolescenta, profesor de matematica, vis realizat. La catedra am dorit sa fiu un profesor corect, informat, clar in exprimare, receptiv la doleantele elevilor, exigent - deziderate atinse in cariera", potrivit propriei confesiuni publicate in Albumul Aniversar al Colegiului National Iasi 1828 - 2003.

Principalele valori asumate de doamna profesor au fost responsabilitatea, daruirea, sacrificiul, dragostea si intelegerea profunda a vârstei juvenile, care isi proiecta orizontul asteptarilor profesionale si sociale intr-o relatie osmotica profesor - elev. Gândul nostru pios se indreapta spre omagierea si recunoasterea personalitatii omului de la catedra, care a marcat un moment important in istoria Colegiului National Iasi, contribuind la cristalizarea prestigiului scolii de matematica din aceasta institutie. La intrebarea lui Ionel Teodoreanu "Cine are ragazul sa-si aminteasca de facliile ce s-au consumat luminând minti si incalzind suflete?" vom raspunde ca amintirea doamnei profesor Elena Romanescu ne onoreaza pe noi toti.

Colectivul Colegiului National Iasi este profund indurerat pentru trecerea la cele vesnice a doamnei profesor Elena Romanescu, eminent dascal, om de aleasa distinctie si noblete sufleteasca. Transmitem sincere condoleante familiei indoliate, asigurând-o de intreaga compasiune", spun reprezentantii institutiei de invatamant.


Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
Comentarii (8) | Adauga comentariu
#425419 | 15-01-2014 16:18:14

Dumnezeu sa o ierte! A facut om dintr-o tamaie de pustan habarnist si dobitoc ce eram! Sarut mana, doamna!

Raspunde la acest comentariu
#425438 | 15-01-2014 17:01:25

Dumnezeu sa va odihneasca in pace D-NA PROFESOARA. Intotdeauna mi-am amintit cu drag si nostalgie de orele Dvs. de matematica.
Fosta Dvs. eleva de la Liceul Garabet Ibraileanu

Raspunde la acest comentariu
#425463 | 15-01-2014 18:32:16

Poate ati gresit și a decedat Gavrilescu Paula de la Emil Racoviță! Cred că chefuiau începand de la femeile de serviciu, portari și personalul auxiliar pana la adjunct d-na Sechelea. Mare dob.itoacă mai este această Gavrilescu, monument de prostie!

Raspunde la acest comentariu
#425478 | 15-01-2014 19:59:00

Mare,mare profesoara!
Regret ca n-am mai intalnit-o dupa ce am terminat liceul.
Am inceput clasa a V-a cu bestia de Papuc Ligia care mi-a schimbat viata si m-a facut sa am teama de matematica,am continuat cu dna Tufescu Florica,o DOAMNA,apoi cu Doamna PAUCA,o lady adevarata.Nu am avut-o profesoara pe doamna Romanescu Elena dar stiu de la colegele mele ca era aspra,dreapta si scotea untul din ele .Dar o admirau sincer!
De ce n-ati pomenit de perioada cand a profesat la ,,Garabet Ibraileanu"???

Raspunde la acest comentariu
#425507 | 15-01-2014 22:13:34

Doamna Romanescu, o profesoara de matematica exceptionala si o femeie remarcabila. Desi nu am ales calea "matematicii", datorita meditatiilor cu Doamna am avut rezultate foarte bune in liceu si la bacalaureat. Si acum tin minte o camera cu o biblioteca impresionanta.
Sunt multe amintiri frumoase.
Domnul sa o odihneasca in pace!
Condoleante familiei indoliate!

Raspunde la acest comentariu
#425750 | 16-01-2014 20:03:17

A predat matematica la un nivel foarte inalt. Totusi unii din cei care o aveau profesoara doar in ultimii ani de liceu si invatasera matematica de la profesori mai putin merituosi nu se puteau ridica la nivelul exigentelor sale. Acestia aveau lacune care ar fi trebuit corectate pentru a-i aduce la un nivel acceptabil inainte de face saltul calitativ impus de doamna Romanescu. In mod inevitabil, se formau decalaje intre elevii exceptionali, care obtineau medalii la olimpiade si ceilalti elevi care ramaneau mediocri.
N-a preocupat-o reducerea acelor decalaje. Dimpotriva, ridicand stacheta cat mai sus decalajul se adancea si se crea o situatie care nu reflecta obiectiv nivelul de pregatire al elevilor. Astfel, ramaneau corijenti la matematica elevi care la alte licee ar fi promovat clasa fara nicio dificultate.
“De mortui nil nisi bene” dar ar trebui sa ramanem obiectivi chiar si in aceste momente triste. Condoleante familiei.

Raspunde la acest comentariu
 • #425781 | 16-01-2014 23:28:02

  "Decalajele" NU "se formau", ci le determina chiar madama, care-si alegea premeditat "exceptiile" pe care dorea sa le evidentieze (vezi personaje de tipul "Dragut" de mai sus, care-si aminteste biblioteca... meditatiilor cu 'mneaei!) si victimele ce trebuiau terorizate spre satisfacerea gratuita a unui capriciu psihotic (determinate astfel sa se transfere in alte institutii de invatamant, acolo unde s-au impus prin vastele cunostinte intr-ale matematicii). Dumnezeu e mare!

  Raspunde la acest comentariu
#431191 | 03-02-2014 21:00:47

Laude multe, merite mai putine. Ultimele comentarii o arata asa cum a fost, nu cum e prezentata in necrologul plin de exagerari. Se mandrea cu elita pe care o crea si ii desconsidera pe ceilalti elevi care nu se ridicau la nivelul exigentelor sale. Nu accepta faptul ca ca elevii mai slabi erau tot rezultatul activitatii sale de profesor. Pe acestia ii persecuta si ii lasa corijenti chiar daca meritau sa treaca clasa. Am avut doua colege care s-au transferat la alt liceu in ultimul trimestru al clasei a XII-a deoarece le amenintase cu corijenta. Ambele au trecut cu brio examenul de admitere la Politehnica. Multi elevi asteptatau cu teroare ora de matematica. Au rasuflat usurati cand au terminat liceul. Bacovia a scris candava
Liceu, cimitir al tineretii mele
Profesori severi, examene grele.
Parca ar fi avut-o profesoara pe doamna Romanescu.

Raspunde la acest comentariu
Adauga comentariu

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau