Local

A vrut sa-si dea foc in fata Tribunalului

Publicat: 16 mai 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut sa-si dea foc in fata Tribunalului
1

• O femeie disperata si nemultumita ca justitia nu si-ar fi facut treaba a amenintat ca-si da foc in fata Palatului de Justitie Iasi • „A omorat doi oameni si nu a facut nici o zi de puscarie. Cum se poate asa ceva? Pentru ca justitia si-a batut joc de familia mea, eu o sa-mi dau foc sa ma vada toata lumea cum ard”, a spus Maria Dragan • O alta femeie a facut greva foamei, nemultumita ca judecatorii nu au impartit corect averea ramasa

O femeie disperata si nemultumita ca justitia nu si-ar fi facut treaba a amenintat ca-si da foc in fata Palatului de Justitie Iasi. Maria Dragan a sustinut ieri ca este bunica unei fetite de 5 ani care a decedat in urma accidentului si concubina unui barbat care de asemenea si-ar fi gasit sfasitul ca urmare a izbiturii. Femeie era extrem de nemultumita ca Iulian Dumitru Mihu, soferul de tir care ar fi comis accidentul, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare si ca nu a fost obligat sa intre in puscarie. „A omorat doi oameni si nu a facut nici o zi de puscarie. Cum se poate asa ceva? Pentru ca justitia si-a batut joc de familia mea eu o sa-mi dau foc sa ma vada toata lumea cum ard. Alta solutie nu mai am. Acum am venit de la Brasov sa vad solutia data in acest dosar si am cazut jos. Cum se poate asa ceva? Omul asta traieste bine dupa ce mi-a omorat nepoata pe trecerea de pietoni si scapa de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Este bataie de joc si cu despagubirile cerute. Eu vreau sa-l tin cel putin sapte ani in puscarie”, a spus Maria Dragan, in timp ce jandarmii incercau sa o linisteasca si sa o ridice de pe scarile Tribunalului. Femeia a tinut neaparat sa-si spuna povestea cat se poate de tare pentru ca toata lumea care avea treaba la Tribunal sa o poata auzi.

Greva foamei

Accidentul a avut loc pe data de 16 septembrie 2004 in apropierea unei treceri de pietoni din Targu Frumos. Dumitru Iulian Mihu venea dinspre Pascani catre Iasi si in dreptul acelei treceri de pietoni nu ar fi redus viteza suficient de mult pentru evitarea accidentului. Fetita, Ana Maria Dragan, de 5 ani, a murit la cateva zile dupa accident. Dizideriu Bencneze, de 68 de ani, concubinul femeii care a facut ieri scandal la Tribunal, a necesitat 120 de zile de ingrijiri medicale, insa Maria Dragan, de 61 de ani, sustine ca acesta a murit dupa un an si jumatate din cauza acelui accident. Pe langa cei trei ani de inchisoare cu suspendare, magistratii l-au obligat pe soferul neatent sa plateasca daune de aproximativ 30 mii lei. „Eu daca o intalnesc pe mama lui Mihu o omor cu mana mea ca a intervenit ca acest proces sa iasa asa cum au vrut ei. Eu am platit avocati, am dat bani pe drumuri ca sa ma judec cu el, insa judecatorii au scris niste bazaconii in decizia luata. Nu se poate asa ceva. Nepotica mea putea sa traiasca 100 de ani, dar judecatorii nu s-au gandit la nimic”, a mai spus Maria Dragan. In cele din urma, tatal fetitei moarte a venit la Tribunal si a luat-o pe mama sa, dupa ce jandarmii nu stiau ce sa mai faca sa o linisteasca. De asemenea, tot ieri, o alta femeie a facut greva foamei pentru ca judecatorii nu ar fi facut dreptate intr-un dosar civil. Mariana Tanasescu, reclamanta din dosar, si-a legat un afis mare de gat prin care sustinea ca judecatoarea Mihaela Butuca Coruga de la Judecatoria Iasi nu si-a facut bine treaba si a impartit in mod cu totul incorect averea ramasa in urma unui deces. Conducerea Tribunalului Iasi a incercat sa o linisteasca pe Marian Tanasescu si i-a recomandat sa astepte judecarea pana la capat a dosarului in toate caile de atac.

Tags:
Adauga un comentariu