News Flash:

Alergia, boala de care nu scapi toata viata

24 August 2001
951 Vizualizari | 0 Comentarii
•Pacientii care stiu ca sunt alergici la diverse medicamente sau alimente trebuie sa evite aceste produse

Alergiile sunt o reactie imuna a organismului la diversi alergeni, polen, praf, frig, insecte, par de animale, alimente, medicamente, diferite substante etc. In aceasta vara, au predominat pacientii cu alergie la intepaturi de insecte, medicamente si alimente alterate. Primele simptome minore ale acestei boli sunt petele de culoare roz care apar pe piele si provoaca mancarime. In ceea ce priveste formele clinice majore, acestea pot merge pana la soc anafilactic, forma extrema (prabusire tensionala, manifestari sistemice importante) sau chiar deces.
"Pacientii care stiu ca sunt alergici la diverse medicamente sau alimente trebuie sa evite aceste produse. La aparitia primelor simptome, ei trebuie sa se prezinte imediat la medic. Medicamentele folosite in astfel de situatii sunt antihistaminicele care se gasesc in farmacii intr-o gama destul de mare", ne-a declarat medicul primar Tudor Ciuhodaru.
Exista destule cazuri nediagnosticate, trecute cu vederea. Primul episod de alergie nu este de o amploare deosebita, deoarece nu exista suficienti anticorpi care sa provoace o reactie alergica la intensitate maxima. La al doilea episod poate avea loc o reactie alergica destul de grava. "Foarte multi pacienti ignora alte cauze de alergii, cum ar fi mancarea pentru pesti sau parul animalelor de casa. La un pacient in soc anafilactic, decesul poate aparea pana in zece minute. Sunt si pacienti care se trateaza acasa, cu diferite leacuri. In asemenea situatie, multi au avut noroc si nu au facut complicatii, dar altii au ajuns in stare grava la spital. Un pacient care se stie alergic ar trebui sa aiba in permanenta la el antihistaminice. Alergia ramane pentru tot restul vietii, iar medicatia antialergica este scumpa. In perioada de tratament, pacientii nu trebuie sa consume oua, smantana, unt, frisca, ciocolata, alune, produse extrem de alergogene", a continuat dr. Ciuhodaru.
Nici consumatorii de bere nu au scapat de alergii la acest produs. In anumite sortimente de bere exista o substanta numita papaina, care produce alergii.
In ultimii ani, numarul persoanelor alergice a crescut. Poluarea este unul dintre factorii care a condus la aceasta crestere. Rezistenta organismului scade, se fac anticorpi la alte substante si apar reactiile alergice incrucisate. Alergiile in randul copiilor pot fi extrem de grave, mai ales ca acestia au un spatiu pulmonar redus, bronhii mici, reactivitate crescuta. (M.O.)
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2248 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023566 (s)

loading...