News Flash:

Alimente pentru o memorie "brici"

20 Iunie 2009
666 Vizualizari | 0 Comentarii
Alimente pentru o memorie brici
Afisat la 19:18

Simti cateodata ca mintea ta o ia razna? Ca incepi sa uiti lucruri? Ca incepi sa semeni cu bunica, desi mai ai multi ani pana atunci? Memoria ta incearca sa-ti transmita ca trebuie stimulata. Si cea mai la indemana cale de a-i da un branci este printr-o alimentatie corespunzatoare, conform AOL, care citeaza o lista alcatuita de un specialist american, Dr. Jonny Bowden.

Afinele

Sunt alimentele cu cel mai mare impact asupra memoriei. Studiile au aratat ca daca sunt consumate zilnic, afinele incetinesc in mod semnificativ imbatranirea memoriei, care acompaniaza, in cele mai multe cazuri, procesul imbatranirii.

Capsunile

Compusii din capsuni iti protejeaza creierul si pastreaza vie memoria. In cadrul unui studiu publicat de Journal of Neuroscience, animalele care au consumat extract de capsuni, spanac si afine zilnic au avut parte de o imbunatatire a memoriei pe termen scurt, ele invatand mult mai repede decat cele care nu au fost tratate la fel.

Spanacul

Spanacul este bogat in substante anti-inflamatorii si compusi antioxidanti care incetinesc imbatranirea creierului si ii pastreaza calitatile. Este unul dintre putinele surse de acid alpha lipoic, cel mai puternic si eficient antioxidant care protejeaza creierul.

Pestele si uleiul de peste

Bunica ta chiar avea dreptate: pestele e hrana pentru creier! Peste 60% din creierul tau consta in grasime si, in cea mai mare parte, aceasta grasime este asemanatoare celei care se gaseste in peste. Acizii grasi de tip omega-3 care se gasesc in peste (si in suplimentele pe baza de ulei de peste) sunt incorporati in membranele celulelor, facand ca informatiile sa circule mai repede de la si inspre neurotransmitatori si celule. Nivelul scazut de omega-3 se afla in stransa legatura cu problemele de memorie si cu depresia, dar si cu alte afectiuni neurologice. Cele mai bune surse de grasimi utile memoriei sunt somonul, sardinele si codul sau suplimentele de ulei de peste, luate zilnic (500 mg - 3.000 mg).

Ouale

Galbenusul oualor este una dintre cele mai bogate surse naturale de colina, compus organic din grupa vitaminelor B, care insumeaza cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea creierului. Colina este vitala pentru memorie, in procesul invatarii si al gandirii. Aceasta vitamina este mai cu seama importanta in timpul sarcinii, fiind esentiala pentru dezvoltarea creierului fetusului. Colina din galbenus ajuta la mentinerea felexibilitatii membranelor celulelor creierului, esentiala pentru o transmitere rapida a gandurilor si impulsurilor.

Ginkgo Biloba

Mai multe studii au aratat ca aceasta faimoasa planta are un efect pozitiv asupra gandirii. Nu numai ca extractul din aceasta planta incetineste procesul instalarii dementei, dar Ginkgo Biloba imbunatateste memoria si face ca functiile cognitive sa fie mai rapide. Extractul din aceste frunze contine compusi numiti glicoside si terpenoide, despre care se crede ca au proprietati care ajuta la dezvoltarea memoriei. Cel mai important, Ginkgo Biloba imbunatateste circulatia din tesuturi, mai ales la nivelul creierului, iar proprietatile sale antioxidante protejeaza celulele de actiunea destructiva a radicalilor liberi.

Sursa: Ziare.com


Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3234 (s) | 22 queries | Mysql time :0.204497 (s)

loading...