National

Autoritatile s-au pus serios pe treaba. Ce a patit proprietarul unui pechinez

Publicat: 16 apr. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoritatile s-au pus serios pe treaba. Ce a patit proprietarul unui pechinez
1

Autoritatile s-au pus serios pe sanctionarea proprietarilor de caini care isi scot la plimbare animalele fara ustensilele cerute de lege.

Adrian Robu
este un galatean de 56 de ani, proprietar, de 12 ani, al unei cateluse din rasa Pechinez. Omul este somer si isi umple ziua plimbandu-si animalul de companie in cartierul Micro 40, scrie viata-libera.ro.

Citeste si: Persoanele cu dizabilitati vor fi asistate de caini dresati cu bani de la Guvern

„Eram in fata la Liceul 3 si m-au oprit doi politisti locali. M-au intrebat de ce nu am lesa la caine si punga pentru dejectii. Le-am zis ca animalul nu este periculos. Pe cine ar musca? E batran si abia merge. Mi-au facut proces verbal si m-am trezit acasa cu amenda de 50 de lei. Puteau sa imi dea macar un avertisment!”, a spus galateanul.

„Mie mi-e frica sa plimb catelul pe langa haitele de caini, care sunt agresivi si stau pe strazi si in jurul blocurilor. Pe aia de ce nu-i vede nimeni? De ce ne mai obliga sa adoptam caini daca apoi ne amendeaza? Cred ca nu am sa platesc amenda asta”, decreteaza Adrian Robu.

Citeste si: «Priveste-l pe micutul asta! Este un pic diferit insa as putea jura ca este al meu» – VIDEO

HCL 79 din 2002 si HCL 307 din 2006 prevad obligatiile proprietarilor de caini si sanctiunile aplicabile, fara a oferi circumstante atenuante in functie de talia, rasa sau agresivitatea animalului.

Peste 20 de galateni, majoritatea trecuti de 50 de ani, au fost amendati de politistii locali pentru ca nu isi plimbau cainii in lesa si nu aveau la ei faras, maturica, pungi si manusi de unica folosinta. Valoarea sanctiunilor aplicare a variat intre 20 si 100 de lei.

Citeste si: Iata cate animale fara stapan din Iasi vor fi sterilizate in aceasta luna

Tags:
Adauga un comentariu