News Flash:

Brutariile vor fi controlate la sange

6 Septembrie 2001
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Brutariile din judet vor trebui sa-si revizuiasca retelele de fabricatie daca vor dori sa-si continue activitatea in limitele normativelor de sanatate publica. Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi va retrage autorizatia sanitara de functionare sau chiar va decide inchiderea acelor brutarii in care nu sunt dozate corect ingredientele pentru paine sau care isi desfac produsele in conditii improprii. "Cele mai mari probleme le genereaza brutariile in care nu sunt cantariti amelioratorii pentru paine. Respectivele ingrediente sunt introduse in faina dupa o apreciere vizuala", a declarat dr. Cornelia Teodorescu, inspector sef al DSP Iasi. Excesul de amelioratori in paine conduce intr-o prima faza la tulburari digestive. Daca situatia se mentine mai multa vreme, excesul de amelioratori poate favoriza aparitia diverselor tipuri de cancer. "Un alt aspect il reprezinta desfacerea in conditii improprii a produselor de panificatie. S-au gasit produse de panificatie care erau vandute fie la tonete neautorizate sau chiar in spatii in care se comercializau si cosmetice. Producatorul este responsabil de ceea ce se realizeaza pana in momentul final al vanzarii", a mentionat dr. Cornelia Teodorescu.
In urma unor controale efectuate in judet, a reiesit ca aproximativ 10% din numarul brutariilor nu dozeaza corect amelioratorii pentru paine. Controalele, precum si sanctiunile date agentilor economici care produc paine si care nu respecta legislatia sanitara, vor fi mai aspre dupa introducerea obligativitatii etichetarii produselor. (O.M.)
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1909 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018682 (s)

loading...