News Flash:

Caisele, un aliat in cura de slabire

28 Septembrie 2010
2048 Vizualizari | 0 Comentarii
caise
Caisele conţin o mare cantitate de apă (circa 85%), vitaminele A, C, B1, B2, P, PP şi minerale. Apa conţinută are efect detoxifiant, diuretic şi depurativ, fortificand organismul şi făcand din caise un aliment important ce trebuie să însoţească o cură de slăbire sănătoasă ori perioada de convalescenţă.

Intaresc sistemul nervos

S-a constatat că aceste fructe întăresc sistemul nervos, au efect regenerativ şi ajută în recuperarea după perioade de stres îndelungat, combat cu destulă eficienţă insomnia şi astenia, îmbogăţind în acelaşi timp organismul cu vitamine. Copiii rahitici, dar şi persoanele care traversează o perioadă în care se simt slăbite pot apela cu încredere la o cură cu caise.

Contraindicate diabeticilor

14 zile se consumă între 500 grame şi un kilogram de caise, pe stomacul gol, cu măcar o oră înainte de mese. Pentru persoanele fără probleme de sănătate speciale, înlocuirea mesei obişnuite de dimineaţă cu această cantitate de caise este un bun început de zi.
O altă variantă ce merge pe principiul disocierii alimentelor constă în a consuma, o dată pe săptămană, numai caise toată ziua, această metodă obligand organismul să extragă toate substanţele din fructe. Cantitatea mare de apă face din caise un ajutor nepreţuit în tratamentul naturist al litiazelor renale şi al celor biliare. Caisele au puţine contraindicaţii, cum ar fi în cazul diabeticilor, care trebuie să le consume în cantitate mică şi cu controlul glicemiei, dar anumite categorii sunt sfătuite îndeosebi să mănance caise din plin. Este vorba de femeile gravide, de copiii anemici, de persoanele aflate în convalescenţă şi de bătrani.

Samburii fac bine astmaticilor

Cu atat mai mult cu cat caisele sunt „la putere” în plină lună a lui Cuptor, este cazul să aducem în discuţie nectarul de caise, care este răcoritor, deosebit de bun la gust şi ne vitaminizează şi energizează, fără a ne încărca de E-uri şi îndulcitori.
Se spală bine caisele, fruct cu fruct, se curăţă de samburi, apoi se storc la un storcător obişnuit. In paharul cu suc limpede se adaugă şi pulpa ce rămane în sita storcătorului. Se poate bea fie aşa, direct, fie înducit cu miere. Important este să nu îl lăsăm mai mult de o oră, căci se depreciază. Se recomandă să se bea un pahar dimineaţa pe stomacul gol, înainte cu minim o jumătate de oră de masă, pentru a-i da timp organismului să asimileze substanţele binefăcătoare.
Samburii de caisă pot fi consumaţi, indicaţia vizandu-i în principal pe bolnavii de astm, emfizem, în general pe cei cu probleme respiratorii. Se recomandă trei, patru samburi pe zi.

Revitalizeaza tesuturile

Caisele ajută la obţinerea unui ten frumos şi sănătos, fiind folosite ca măşti cosmetice. Pur şi simplu este suficient să ne dăm pe faţă cu o jumătate de caisă şi să lăsăm să intre în piele sucul. Uleiul extras din samburi este considerat la fel de folositor pentru ten ca uleiul de migdale şi este folosit în industria cosmetică. Produsele obţinute din acest ulei sunt indicate mai ales în cazul tenului îmbătranit, ridat şi uscat, pentru capacitatea mare de a revitaliza ţesuturile.

contraindicate diabeticilor revitalizeaza tesuturile
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2372 (s) | 24 queries | Mysql time :0.075071 (s)

loading...