News Flash:

Carnea oricarui porc sacrificat trebuie controlata

23 Decembrie 1999
856 Vizualizari | 0 Comentarii
•Localurile care organizeaza Revelionul vor fi verificate

La fiecare sfarsit de an, specialistii Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Iasi au un program foarte incarcat. Echipe de inspectori verifica zilnic unitatile care comercializeaza produse din carne de porc, centre de sacrificare sau ateliere unde se prepara mezelurile, in vederea depistarii eventualelor nereguli in ceea ce priveste conditiile de igiena si certificarea din punct de vedere sanitar veterinar a marfii comercializate. "Toata carnea care urmeaza sa ajunga pe masa consumatorilor trebuie supusa testului trichineloscopic. Avand in vedere ca in aceasta perioada aproape fiecare familie sacrifica traditionalul porc de Craciun, am hotarat ca in toate circumscriptiile sanitar veterinare din judet sa fie prelungit programul de activitate pana la ora 18. Numarul solicitarilor pentru examenul de laborator al carnii a crescut foarte mult. Numai ieri (marti - n.r.) au fost inregistrate 100 de analize. Populatia trebuie sa inteleaga ca examenul trichineloscopic (gratuit pentru producatorii particulari) este obligatoriu. Introducerea in consum a carnii neverificate si infestate cu trichinela este aspru pedepsita, putandu-se ajunge la intocmirea dosarelor penale. Pana acum s-au depistat trei cazuri de carne infestata cu trichinela, doua la Baltati si unul la Iasi, insa aceasta nu a ajuns in consum fiind depistata imediat dupa sacrificarea animalelor. In general, se pare ca populatia a inteles pericolul la care se expune consumand carne neverificata, marturie fiind numarul foarte ridicat al cererilor de examen trichineloscopic. Am verificat conditiile de igiena din toate unitatile care vor organiza Revelionul, urmand ca in perioda 27-31 decembrie sa fie analizata carnea care va intra in aceste unitati", a precizat dr. Mircea Susnea, seful Serviciului de Igiena si Sanatate Publica din cadrul DSV Iasi.
De asemenea, specialistii DSV sfatuiesc populatia ca in cazul depistarii unor nereguli sau daca li se pare ca produsele din carne comercializate nu sunt de calitate sa anunte inspectorii DSV sau medicii veterinari de circumscriptie.
Cristian DONOSE
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018089 (s)

loading...