News Flash:

Cateringul strica socotelile bucatareselor din Spitalul de Pneumoftiziologie

24 Ianuarie 2003
724 Vizualizari | 0 Comentarii
•Spitalul de Pneumoftiziologie incearca implementarea sistemului de catering pentru hranirea bolnavilor •Aceasta masura, luata si pentru a stopa furtul alimentelor, nemultumeste bucataresele si magazionerii din spital

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi intentioneaza sa renunte la prepararea alimentelor pentru bolnavi in bucataria spitalului in favoarea unei firme de catering. Prin aceasta modalitate, cheltuielile ar fi reduse la aproape jumatate din valoarea actuala. "Am facut un calcul referitor la consumul de alimente pe anul trecut si am ajuns la concluzia ca sistemul actual este unul ineficient si care costa mult prea mult. Spre exemplu, la noi hrana bolnavului ne costa 42 de mii lei pe zi, la care se mai adauga si cheltuielile adiacente pentru prepararea alimentelor. Intentionam ca, pentru reducerea acestor cheltuieli, sa introducem sistemul de catering. Pentru aceasta, am prezentat calculele facute la noi si celor de la Consiliul Judetean Iasi carora le-am cerut sprijin pentru a reusi achitarea datoriilor pe care le are spitalul catre furnizorii de alimente si care, la sfarsitul anului trecut, se ridicau la suma de 2,3 miliarde lei", a spus prof. dr. Traian Mihaescu, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi.

Interventia Consiliului Judetean
Spitalul a cerut sprijinul CJ pentru ca eventualul contract cu o firma de catering ar putea fi pus in aplicare dupa ce ar fi achitate toate datoriile. Avantajele cateringului sunt legate de faptul ca valoarea totala a alimentelor s-ar reduce la aproape jumatate din banii care se platesc acum, iar in aceasta suma sunt incluse cheltuielile cu prepararea alimentelor si transportul acestora la spital. Firma va aduce alimentele puse proportionat in caserole. Asistentul dietetician al spitalului va colabora in mod direct cu fima de catering pentru a stabili meniurile si numarul caloriilor.

Bucataresele nemultumite
"Cum au aflat ca este posibil sa introducem sistemul de catering, cei mai nemultumiti au fost bucataresele si magazionerii. De ce? Trageti singuri o concluzie", a afirmat prof. dr. Mihaescu. Conducerea spitalului sustine ca in acest mod, pe langa economiile care ar fi facute, va stopa si disparitia misterioasa a alimentelor din depozitul spitalului si din bucatarie. Angajatii de la bucatarie si magazie nu isi vor pierde locurile de munca. O parte dintre acestia vor fi pusi sa distribuie alimentele pacientilor, in vreme ce altii vor fi redistribuiti. Singura unitate medicala in care sistemul de asigurare a hranei pacientilor prin catering este Maternitatea "Elena Doamna". Catalina DARABANA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021685 (s)

loading...