Magazin

Ce se intampla in corpul barbatilor si femeilor dupa sex

Publicat: 15 nov. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se intampla in corpul barbatilor si femeilor dupa sex
1
Barbatii sunt mai obositi decat femeile dupa sex. In timpul sexului, pieptul si fata barbatilor se inrosesc, lucru care la tine nu se petrece, cel putin nu cu atata amploare. In plus, grimasa de pe chipul lui tradeaza faptul ca el traieste foarte intens, fizic vorbind, actul sexual! Tocmai de aceea, se prespune ca de cele mai multe ori barbatii depun mai mult efort fizic in timpul sexului decât femeile. La incheierea partidei de sex, sunt sanse ca femeia sa mai aiba un strop de energie, dar el sa fie pur si simplu extenuat, motiv pentru care el adorme mult mai repede.
Si femeile elibereaza „hormonul somnului” dupa sex. Atat femeile, cat si barbatii elibereaza un cocktail de hormoni în timpul orgasmului, printre care si prolactina. Prolactina iti da o stare de somnolenta si duce la o scadere a dopaminei din organism. Dopamina iti alimenteaza dorinta sexuala, iar un nivel scazut este asociat cu dezinteres in plan sexual. Asa se explica perioada refractara a barbatilor de dupa ejaculare, atunci cand orice stimul sexual îi lasa pe acestia reci. In acel moment prolactina este la nivel maxim, iar dopamina la nivel minim. Perioada dureaza la un barbat adult în jur de 30 de minute. In cazul femeilor, eliberarea acestui hormon nu duce la o scadere subita a dopaminei, scaderea fiind una treptata (de pana la doua saptamani). Asadar, efectele hormonului care da somnolenta postludiu barbatilor, nu se vad la femei imediat dupa sex, ci în timp. Tocmai de aceea, tu poti avea orgasm dupa orgasm, dar a doua zi sexul nu va mai fi pe lista ta de prioritati. 
De ce nu adorm barbatii dupa ce se masturbeaza. Un argument demn de luat in seama este ca barbatii rareori adorm subit dupa o sesiune de masturbare, fenomenul fiind mai degraba specific sexului cu o femeie. Se pare ca reprezentantii sexului masculin elibereaza de patru ori mai multa prolactina atunci când fac sex, fata de cand se masturbeaza. Nu exista o cauza biologica care sa explice aceasta diferenta. Oamenii de stiinta spun ca barbatii adorm instinctiv dupa sex si din motive ce tin de evolutia speciei umane. Imediat dupa un orgasm, reprezentantii sexului masculin, care au ca scop evolutionist actul de reproducere, trec prin perioada refractara, care ii face sa fie inutili în acest plan. Drept urmare, barbatii prefera sa doarma in „perioada de infertilitate”, pentru ca macar sa capete energie pentru viitoarele ocazii de reproducere. (sursa: Unica)
Adauga un comentariu