News Flash:

Centrele de plasament vor fi inchise

21 Mai 2002
796 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Judeteana pentru Protectia Copilului trebuie sa-si revizuiasca strategia de protectie a minorilor aflati in plasament. Astfel, potrivit noilor programe si dispozitii, DJPC este nevoita sa gaseasca noi alternative pentru protectia copiilor aflati in plasament pentru ca, pana in anul 2004, acestea vor fi inchise. "Noua strategie de protectie a copilului va fi gata luna acesta si va fi data spre aprobare Consiliului Judetean. Vom cauta alternative pentru protectia copiilor aflati in dificultate. Ideal ar fi ca acestia sa fie reintegrati in famiilie din care provin.
O alta modalitate este repartizarea copiilor in plasament familial sau preluarea lor de catre asistentii maternali. Apoi, copiii vor putea fi adoptati", a declarat Pintilie Penciuc, directorul DJPC.
In acest mod, toti educatorii specializati care lucreaza in centrele de plasament au ca alternativa meseria de asistent maternal. "Daca nu vor accepta sa ia in plasament copii, noi nu le vom putea oferi alta alternativa", a adaugat Penciuc.
Strategia de preluare a copiilor in plasament familial a dat roade pana acum. Din cei 4800 de copii care erau pana acum in subordinea DJPC, 1700 au fost dezinstitutionalizati. Insa aceasta statistica este intr-o continua dinamica. "In fiecare saptamana, la Comisia pentru Protectia Minorilor avem in jur de 100 de cazuri. In fiecare an, avem de rezolvat situtia a peste 2000 de copii. Trebuie sa rezolvam si problema lor", a declarat Ioan Serbina, presedintele Comisiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copiilor.
In aplicarea strategiei de dezinstitutionalizare a copiilor, DJPC va putea beneficia de fonduri PHARE, pentru obtinerea carora va trebui sa elaboreze programe bine structurate.
Constantin MAZILU
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1107 viz    0 com
1153 viz    0 com
986 viz    0 com
1361 viz    0 com
893 viz    0 com
765 viz    0 com
1123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3713 (s) | 22 queries | Mysql time :0.206956 (s)