News Flash:

Chinezii de la TBC

20 Ianuarie 2003
769 Vizualizari | 0 Comentarii
•De peste doua luni de zile, bolnavii internati la Spitalul pentru Elevi si Studenti sunt hraniti cu orez •Majoritatea celor internati aici sunt bolnavi cronici care necesita o alimentatie speciala •Conducerea spitalului da vina pe Casa de Asigurari de Sanatate •Medicul sef al Preventoriului TBC a refuzat sa faca vreun comentariu asupra situatiei din unitate, motivand ca este in ziua sa libera

De peste doua luni de zile, bolnavii internati in Preventoriul TBC, subordonat Spitalului pentru Elevi si Studenti Iasi, nu au primit la masa carne, lactate sau fructe, dupa cum afirma unii dintre acestia. Desi persoanele care sufera de tuberculoza au nevoie de supliment de vitamine in alimentatie, tinerii din Preventoriul TBC sunt alimentati, in mod constant, cu mancare pe baza de orez, ca niste adevarati chinezi. Reprezentantii unitatii afirma ca aceasta situatie se datoreaza in mare parte bugetului insuficient alocat de catre Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Iasi. "Anul trecut am primit doar trei miliarde lei, desi noi am cerut cinci miliarde. Din acesti bani, 600 de milioane lei au fost alocati pentru aprovizionarea cu alimente a spitalului. Din cate stiu, bugetul pe acest an va fi si mai mic decat cel de anul trecut", a declarat medicul Maria Braescu, directorul Spitalului pentru Elevi si Studenti din Iasi. De asemenea, conducerea unitatii este de parere ca situatia alarmanta in care se afla se datoreaza si faptului ca, incepand de anul trecut, aprovizionarea spitalelor se face prin licitatie electronica. "Inainte ne era mai usor pentru ca aveam furnizorii care asteptau plata, insa acum aprovizionarea se face prin licitatie pe internet si comerciantii vor plata pe loc", a mai spus directorul Braescu.

Nemultumiri

Atat personalul medical din cadrul Preventoriului TBC, cat si bolnavii internati sunt nemultumiti de meniul oferit zilnic, multi dintre acestia refuzand sa mai serveasca masa la cantina spitalului. "Eu sunt orfan si, daca nu ar fi nasul meu care sa ma ajute si sa-mi trimita din cand in cand mancare, nu stiu cum m-as descurca", a declarat unul dintre pacienti. Declaratia acestuia este sustinuta si de catre infirmierele si bucataresele din cadrul spitalului amintit, care, de cele mai multe ori, sunt nevoite sa apeleze la proviziile din camara proprie pentru a gati mancare bolnavilor. "Nu stiu de cand bolnavii nu au mai primit carne. De cele mai multe ori, in meniu sunt preparate din orez, mazare si, uneori, cartofi. Inainte, mancarea era buna. Aveam chiar si desert la masa de pranz. Asa o saracie, ca in acest an, nu am mai intalnit, desi lucrez aici de treisprezece ani", a declarat Viorica Mocanu, infirmier.
Contactat telefonic, medicul sef al Preventoriului TBC a refuzat sa faca vreun comentariu asupra situatiei din unitate, motivand ca este in ziua sa libera.
Carmen MACOVEI
Craita POPA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2025 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017960 (s)

loading...