National

Cine este Ionut Rudeanu, ginerele lui Blaga

Publicat: 22 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este Ionut Rudeanu ginerele lui Blaga
1
Ionut Rudeanu a fost trimis in fata instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva. A fost retinut de procurori pentru evaziune fiscala, intr-un dosar in care prejudiciul a fost estimat la circa 600.000 de euro. Ionut Rudeanu este ginerele liderului PNL Vasile Blaga si nepotul fostului sef al CJ Hunedoara, in timpul Guvernului Nastase. Tribunalul Bucuresti va decide astazi asupra cererii de arestare preventiva formulata de procurori pe numele lui Ionut Rudeanu (28 de ani).  Rudeanu, de profesie medic stomatolog, a fost ridicat de procurori in urma perchezitiilor efectuate ieri la domiciliul sau si la sediile unor societati de paza si protectie din Deva si Bucuresti.
Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive. „In fapt, in contabilitatea companiei ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, care, in realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, a informat Politia Romana. Abonata la contracte cu statul Printre societatile anchetate se afla Axis Corporate Security, infiintata de Ionut Rudeanu in 2009, la un an de la casatoria acestuia cu fiica liderului PNL, Vasile Blaga. 
In ultimii ani, societatea de paza si protectie a beneficiat de numeroase contracte cu autoritatile statului roman, cele mai profitabile, cu valoarea totala de peste doua milioane de euro, fiind atribuite de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. In urma cu doi ani Axis Corporate Security a obtinut, prin incredintare directa, un contract de 720.000 de lei pentru paza obiectivelor din cadrul Societatii Nationale de Inchideri de Mine Valea Jiului SA, cea care gestioneaza inchiderea minelor Petrila, Paroseni si Uricani.
Familia Rudeanu a devenit in perioada guvernarii Nastase una dintre cele mai influente din judet. Tatal lui Ionut, preotul Ioan Octavian Rudeanu, din Hunedoara, a fost director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara in perioada 2001 – 2005. Inainte de 1989, Ioan Octavian Rudeanu a fost secretar in Combinatul Siderurgic Hunedoara. Este doctor in teologie.
Mihail Rudeanu, unchiul tanarului, a fost in anii 2000 unul dintre cele mai importante personaje de pe scena politicii hunedorene. A fost presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara intre anii 2000 si 2004 si lider judetean al Partidului Social Democrat. De profesie medic veterinar, dupa evenimentele din decembrie 1989, Rudeanu a intrat in randurile fostilor revolutionari cu certificat si a devenit apoi sef al unei asociatii a revolutionarilor. Mihail Rudeanu a intrat in politica la inceputul anilor 1990. S-a orientat spre PDSR, devenind liderul partidului la nivel judetean si apoi din 2001 pana in 2005, lider al Partidului Social Democrat. O data cu instalarea guvernului condus de Adrian Nastase, Mihail Rudeanu a preluat functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. Din 2004, cariera politica a lui Mihail Rudeanu a intrat in declin, dupa ce acesta nu a mai reusit sa obtina functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. A ramas consilier judetean, iar ulterior a devenit sef al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara. In 2009, Ziarul Vaii Jiului relata despre faptul ca fostul presedinte al CJ Hunedoara ar fi fost colaborator al Securitatii din perioada anilor 1980, cu numele „Radu”.
Adauga un comentariu