News Flash:

Comert de mahala

6 Iulie 2007
1448 Vizualizari | 1 Comentarii
Comert de mahala
• Mii de ieseni care trec zilnic prin zona Garii Internationale risca sa se imbolnaveasca in orice moment dupa ce cumpara produsele de la chioscurile din zona • Produsele sunt depozitate pe jos si la temperaturi de peste 35 grade Celsius • Mai mult, unii comercianti vand inghetata la dozator fara a respecta nici macar cea mai elementara norma de igiena • Intrebati de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi prezenti la fata locului despre modalitatea inumana de a face comert, vanzatorii au refuzat sa ofere orice relatie • Aceeasi situatie a fost intalnita de reporterii cotidianului ZUA de Iasi si la Piata Nicolina


Patronii chioscurilor de la Gara Internationala nu tin cont de sanatatea populatiei. Comerciantii din zona depoziteaza marfa fara a respecta normele de igiena. Astfel, mii de ieseni care trec zilnic prin zona risca sa se imbolnaveasca in orice moment dupa ce cumpara produsele de la chioscurile din zona garii care sunt depozitate pe jos, la temperaturi de peste 35 grade Celsius. Mai mult, unii comercianti vand inghetata la dozator fara a respecta nici macar cea mai mica norma de igiena. Un astfel de caz poate fi intalnit la SC Fair Play Comp SRL. Aici, pe langa faptul ca sticlele cu diverse sortimente de bauturi erau ieri depozitate pe jos la temperaturi peste media admisa de producator, comerciantii au amplasat un dozator de inghetata in fata chioscului, in praf si inconjurat de gunoaie. Inconstienta patronilor poate avea urmari grave asupra consumatorilor.

Desi dozatorul de inghetata ar fi trebuit amplasat intr-o incapere inchisa, iar vanzatorii sa fie dotati cu halat si manusi protectore anti-microbi, nici una dintre aceste conditii nu era respectata. Intrebati de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi prezenti la fata locului despre modalitatea de a face comert, vanzatorii au refuzat sa ofere orice relatie. "Eu nu as cumpara asa ceva. Pe langa faptul ca nu se respecta normele elementare de igiena, au si un pret mai ridicat fata de alte magazine, deoarece comerciantii profita ca au amplasamentul in zona Garii Internationale si trece foarte multa lume prin zona. In urma cu doi ani am cumparat o ciocolata de la un chiosc de aici si am facut intoxicatie alimentara", a spus Ana-Maria Irimie, o femeie aflata in zona. La numai doua chioscuri departare, aceeasi situatie: bauturi depozitate la voia intamplarii, pe trotuar, la temperaturi peste media admisa. Mai mult, nici alimentele din chioscuri nu sunt depozitate corespunzator. Spatiul mic si lipsa unei surse de racire, reprezinta un important factor ca produsele expuse pe rafturi sa se altereze. "Nu am loc in frigider. Unde vreti sa le depozitez? Eu nu stiu ce va intereseaza pe dumneavoastra unde-mi pun eu marfa. In ceea ce priveste marfa de pe rafturi, asta e", a spus sec o comercianta de la SC Recap SRL tot din zona Garii. Aceeasi situatie a fost intalnita de reporterii cotidianului ZUA de Iasi si la Piata Nicolina. Nici aici nu se respecta normele de depozitare si pastrare a produselor expuse spre vanzare. Mai mult, la SC Aida SRL, dupa ce ca produsele erau expuse spre vanzare la temperaturi peste media admisa, se vindea ciocolata fara a avea datele de identificare a producatorului si ce contine produsul in limba romana, cel mai probabil era provenita din Republica Moldova. O situatie si mai grava a fost intalnita la comerciantii de oua. Produsele erau depozitate in cofraje expuse la soare. Si de aceasta data, inconstienta comerciantilor a fost pe masura, iar scuzele penibile. "Am pus aceste oua deasupra deoarece trebuie sa vina cineva sa le ia si nu cunosc cum le vrea ambalate. In rest noi tinem ouale la frigider pentru a nu se strica. Ouale sunt proaspete si nu prezinta nici un risc pentru cei care le consuma", a declarat Camelia Ursu, comerciant. Cu toate acestea, comertul stradal reprezinta un adevarat factor de imbolnavire pentru clientii care cumpara produse fara a tine cont de modalitatea de depozitare si vanzare a produselor, atrasi de multe ori de pretul mai mic decat cel din magazinele de bun simt.


Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cosmin  | #15275
romanul e sarac si vrea sa faca si el un amarat de ban; daca nivelul de trai ar fi mai ridicat crezi ca nu ar fi magazine dotate corespunzator normelor; sau clientii daca ar avea bani nu ar manca la restaurant
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017142 (s)

loading...