Eveniment-Social

Atentie la condimente

Publicat: 20 dec. 2001
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atentie la condimente
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:29639;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

In perioada cuprinsa intre Craciun si Anul Nou multi dintre noi nu se vor mai gandi decat cum sa faca sa-si petreaca aceste zile libere mai bine. Si cum romanului ii este recunoscuta calitatatea de mare gurmand, acest deliciu nu va ramane fara repercusiuni. La toate persoanele care sufera de afectiuni hepatice exista riscul de a face alergie la condimentele din alimente. Mare atentie va trebui sa aveti si la muraturile care vor condimenta traditionalele bucate de Sarbatori. Alergiile provocate de aceste alimente se manifesta prin aparitia pe piele a unor pete de culoare rosiatica care se pot semnala pe diferite regiuni ale corpului si prin mancarimi ale pielii. Tratamentul nu este unul foarte scump, in cazul alergiilor de acest tip fiind indicata administrarea de hidroxizin sau clorocalcin. Se recomanda consumarea a unei cantitati cat mai mari de lichide, in special a lichidelor diuretice, cum ar fi apa plata sau berea. Totodata, este indicat ca pe perioada tratamentului sa se renunte la consumul alimentelor care au provocat alergia. In cazul in care alergia nu cedeaza, este necesara prezentarea de urgenta la un medic alergolog. In perioada imediat urmatoare sarbatorii Craciunului, medicii se asteapta la un mare aflux de persoane care nu vor fi stiut sa se limiteze la consumul de alimente pe baza de carne sau care au exagerat atunci cand si-au condimentat bucatele.
Catalina DARABANA

Adauga un comentariu