Magazin

Dezinfectati-va fantanile

Publicat: 05 iul. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezinfectati-va fantanile
1

Scaderea nivelului apelor de suprafata determina aparitia in numar mai mare a bolilor cu transmitere digestiva, in special a hepatitei virale A. Consumati apa numai din surse sigure, fantani corespunzator amenajate si dezinfectate periodic.
Curatenia si dezinfectia fantanii se face astfel:
– se scoate apa din fantana
– se curata fantana de namol si se freaca cu peria cu dezinfectant
– se lasa sa se umple fantana din nou
– se calculeaza cati metri cubi de apa se afla in fantana
– se face dezinfectia apei din fantana cu clorura de var 25 la suta (25 grame/mc) sau cu cloramina (2grame/mc) sau Javel 3 pastile/mc
– pentru dezinfectie curenta (lunar) se pune un comprimat la 3 mc apa.
Atentie: dezinfectantul utilizat se introduce in fantana numai sub forma de solutie. Daca observati ca apa din fantana este tulbure sau prezinta modificari ale gustului, anuntati Autoritatea de Sanatate Publica. Spalati cu apa potabila fructele si legumele inainte de a le consuma. Protejati alimentele de muste, gandaci, rozatoare, deoarece acestea pot transmite boli foarte grave. Pastrati curatenia in gospodarie si depozitati resturile menajere la o distanta de cel putin 10 metri de fantana. Pentru a va apara propria sanatate, respectati regulile de igiena personala (spalati-va pe maini inainte de masa si ori de cate ori este nevoie.
Dr. Daniel Mardare
Compartimentul Programe de Promovare a Sanatatii de la Directia de Sanatate Publica Iasi

Adauga un comentariu