Eveniment-Social

Ilascu si Vadim cred in eliberarea basarabenilor inchisi la Tiraspol

Publicat: 10 iun. 2001
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ilascu si Vadim cred in eliberarea basarabenilor inchisi la Tiraspol
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:23807;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Aplauze furtunoase, scandari indelungi, chiar si un lesin… Cam aceasta a fost atmosfera din sala mare a Teatrului „Luceafarul”, in timpul alocutiunii „tribunului” Corneliu Vadim Tudor. „Ilascu este singurul om care a reusit sa ingenuncheze imperiul sovietic”, a spus Vadim, care a promis ca nu va inchide ochii pana nu va vedea din nou Romania Mare.
Liderul s-a aratat foarte sigur si in ceea ce priveste eliberarea celorlalti basarabeni ramasi inca in detentie. „In doua-trei saptamani vor fi liberi”, a precizat Vadim, care a dat vina pe toti presedintii Republicii Moldova pentru cele intamplate dincolo de Prut.
Iar, uneori, chiar dincolo de Nistru.
Ion Ilascu, mult mai blajin decat il aratau zabrelele custii de la Tiraspol, a afirmat, la randu-i, ca a inceput inca de la eliberarea sa sa lupte pentru camarazii ce au ramas in temnita transnistreana.
„Starea lor s-a agravat, mai ales din punct de vedere psihic. Noi facem tot posibilul sa-i eliberam. Ar mai putea fi facute si alte lucruri, dar le vom spune la momentul potrivit”, a spus basarabeanul.
Ilascu a mai afirmat ca decizia finala va apartine Moscovei, nicidecum Tiraspolului, Igor Smirnov fiind taxat drept o simpla „unealta” a rusilor. Poate si de aceea, Ilie Ilascu doreste sa afle adevarul despre razboiul din 1992, conflict despre care a spus ca nu a fost decat o incercare (reusita) a Moscovei de a evita unirea Basarabiei cu Romania.
Ilascu l-a iertat pe Simirad. Astazi, basarabeanul va primi titlul de cetatean de onoare al Iasului. (C.O.)

Adauga un comentariu