Eveniment-Social

Pasagerul din dreapta, judecat pentru ca a tras de volan

Publicat: 03 mart. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pasagerul din dreapta judecat pentru ca a tras de volan
1

• Un barbat care se afla pe scaunul din dreapta intr-un autoturism va fi judecat pentru ca a tras de volan si a produs un accident de circulatie • La volanul masinii se afla un prieten foarte beat si cei doi au vrut sa sperie un consatean care se afla pe marginea drumului • Conducatorul auto nu a mai avut timp sa calce frana • Victima a scapat ca printr-o minune de accident insa a murit de cancer pe parcursul anchetei

Pe masa magistratilor de la Judecatoria Iasi a ajuns un dosar inedit: un barbat care se afla pe scaunul din dreapta intr-un autoturism va fi judecat pentru ca a tras de volan si a produs un accident de circulatie. In urma accidentului, un barbat care statea de vorba cu un alt consatean pe marginea drumului a fost grav accidentat. In acelasi caz a fost trimis in judecata si cel care conducea autoturismul respectiv, dar nu a fost gasit vinovat pentru producerea accidentului, ci pentru ca era beat turta. Incidentul a avut pe data de 3 octombrie 2004, in Miroslava.

In ziua respectiva, Mihai Odobasu a baut acasa la Emil Ionescu, viitorul sau cuscru. Atunci cand cei doi au ajuns la limita si nu mai puteau continua sa bea, au decis ca Mihai Odobasu sa plece acasa. Pentru ca abia putea merge pe picioare, Emil Ionescu s-a oferit sa-l duca cu masina. Si acesta din urma era foarte beat. Numai ca, pe drum, cei doi l-au vazut pe un prieten de-al lor care statea de vorba cu un alt satean pe marginea drumului. Constantin Avornicesei statea cu mainile sprijinite de un gard si vorbea cu un prieten de-al sau, care se afla intr-o curte. Vazand ca Avornicesei nu este atent, Mihai Odobasu i-a spus soferului ca ar fi bine sa-l sperie un pic. Astfel, a apucat de volan si a tras dreapta. Numai ca Emil Ionescu nu a mai avut timp sa reactioneze si masina l-a izbit in plin pe Avornicesei. Astfel, barbatul a fost strivit intre gard si partea din fata a masinii. Pentru vindecarea leziunilor si fracturilor a avut nevoie de 67 zile de ingrijiri medicale, insa pe parcursul anchetei victima a murit de cancer. Procurorii au muncit destul de mult la acest dosar, pentru ca a fost foarte greu sa probeze ca Odobasu a tras de volan, mai ales pentru ca acesta nu a recunoscut nimic. In fata anchetatorilor, Odobasu a spus ca Ionescu a vrut sa faca acea gluma si din cauza ca era beat, nu a mai putut redresa masina. Ionescu avea o alcoolemie de peste 2 la mie. Expertiza tehnica a aratat ca masina circula cu 31 kilometri pe ora. Unul dintre martorii audiati a sustinut ca l-a vazut pe Odobasu cu mana pe volan si ca l-a batut pentru ca a facut o asemenea nenorocire. Ieri, procurorii l-au trimis in judecata pe Odobasu pentru vatamare corporala din culpa, chiar daca victima este decedata.

Adauga un comentariu