Sport

Pugilistii de aur ai judetului Iasi

Publicat: 02 oct. 2006
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pugilistii de aur ai judetului Iasi
1

• Radu Zarif si Traian Lupu au devenit campioni nationali la box, castigand finalele impotriva lui Suliman Elvis si respectiv Georgian Popescu • Este pentru prima oara in istorie cand doi boxeri ieseni devin campioni nationali in acelasi an • In plus, alti trei pugilisti din Iasi, Benone Marcu, Marius Cioclu si Ilie Florin, au cucerit medaliile de bronz • CSM Gladiatorul a castigat si trofeul pentru cel mai bun club dupa numarul medaliilor cucerite in concurs • La sfarsitul competitiei care s-a disputat in ultima saptamana la Iasi, presedintele Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a remarcat organizarea ireprosabila a Campionatelor Nationale

Boxerii ieseni scriu istorie. Pentru prima oara in istoria boxului din Iasi, doi pugilisti ieseni au castigat titlul de campioni nationali in acelasi an. Radu Zarif si Traian Lupu, amandoi dublu legitimati la CSM Gladiatorul Iasi – SCM Bacau si pregatiti de antrenorii Dumitru Agavriloaiei, Constantin Dreer si Florin Butnaru, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Nationale si au devenit cei mai buni pugilisti din tara la categoriile lor de greutate. Dupa cinci zile de dispute, care de care mai spectaculoase, sambata, la Sala Polivalenta, a fost programata gala finala, in care cele 11 categorii de greutate si-au desemnat castigatorii. Sub privirile presedintelui Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, Radu Zarif si Traian Lupu, incurajati de o mie de spectatori prezenti in Sala Polivalenta, au trecut peste emotii si au devenit campioni nationali.

Revansa lui Lupu

Mai intai a urcat in ring Traian Lupu, care in limitele categoriei 60 kilograme l-a intalnit pe Georgian Popescu, de la Petrom Petrolul Ploiesti. In fapt, finala de la 60 kilograme a fost o reeditare a partidei de la Centura de Aur, unde prahoveanul l-a invins la un singur punct pe boxerul lui Vasile Catea. De aceasta data insa, Traian Lupu si-a luat revansa la capatul unuia dintre cele mai frumoase si mai echilibrate jocuri de la aceasta editie de campionat. De altfel, la capatul celor 4 reprize a cate 2 minute de lupta, scorul era egal 24-24, astfel ca Lupu a fost desemnat castigator la puncte prin decizia calculatorului, dupa inventarierea numarului de lovituri care in mod normal nu puncteaza, dar care constituie criterii de departajare in caz de egalitate de puncte. Decizia l-a infuriat la culme pe celebrul antrenor Titi Tudor „Prosop”, care a contestat vehement desemnarea lui Lupu ca si castigator. Conflictul a fost insa repede aplanat de interventia energica a lui Rudel Obreja si a presedintelului Asociatiei Judetene de Box (AJB), Vasile Catea.

Zarif a facut spectacol

Dupa alte cateva minute, a venit randul lui Radu Zarif sa urce in ring si sa incruciseze manusile, in limitele categoriei de 69 kilograme, cu dinamovistul Suliman Elvis, pregatit de nimeni altul decat campionul mondial, Marian Simion. Dupa un inceput ezitant, Radu si-a revenit pe parcurs si a facut spectacol pana la finalul jocului, pe care l-a castigat detasat cu scorul de 26-16, devenind astfel campion national la categoria sa de varsta. Astfel, este pentru prima oara cand judetul Iasi se poate mandri cu doi campioni nationali la seniori in acelasi an. In plus, alti trei pugilisti din Iasi, Benone Marcu, de la CS CFR Iasi, Marius Cioclu si Ilie Florin au cucerit medaliile de bronz. In aceste conditii, CSM Gladiatorul, condus de Vasile Catea, a castigat si trofeul pentru cel mai bun club din Romania, dupa numarul medaliilor cucerite in concurs. Dupa aceasta performanta istorica, antrenorul Dumitru Agavriloaiei radia de fericire, bucuros ca baietii sai au devenit cei mai buni din Romania. „Baietii au fost fantastici si s-au luptat incredibil. Ma bucur ca am reusit sa cucerim doua titluri nationale si trebuie sa recunosc ca mi-as mai fi dorit ca si Ilie cu Cioclu sa ajunga macar in finala. Pana la urma insa, suntem multumiti cu ceea ce am realizat pana acum, mai ales ca este pentru prima oara in istoria judetului Iasi cand avem doi campioni nationali la seniori”, a declarat Agavriloaie, completat de Vasile Catea, care a remarcat progresul boxerilor ieseni in ultimii doi ani. „Este important ca de la an la an mergem in progres. In ultimii doi ani am inceput sa devenim o forta in boxul romanesc si asta s-a vazut si astazi. Inca puteam obtine mai mult zic eu, dar nemultumitorului i se ia darul, asa ca nu-mi ramane decat sa-i felicit pe baieti”, a spus Catea.

Premii de la primarie

Castigatorii celor 11 categorii de greutate, au primit la finalul galei de ieri o suma de bani din partea Primariei municipiului Iasi, care a acordat pentru aceasta festivitate de premiere suma de 110 milioane lei (11 mii RON). Astfel, fiecare campion national a incasat cate 5 milioane lei (500 RON), ocupantii locului 2, cate 3 milioane lei (300 RON), in timp ce medaliatii cu bronz au primit cate 1 milion lei (100 RON). In afara acestor premii oferite de municipalitatea ieseana, fiecare medaliat la Campionatele Nationale de la Iasi a mai primit premii speciale din partea unor oameni de afaceri sau conducatori de club. In aceste conditii, la sfarsitul competitiei care s-a disputat in ultima saptamana la Iasi, presedintele Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a remarcat organizarea ireprosabila a Campionatelor Nationale. „Remarc o organizare ireprosabila a acestor Campionate Nationale si-l felicit public pe Vasile Catea care s-a ocupat de competitie. Stiu ca nu i-a fost usor, dar pana la urma totul a iesit impecabil. Moldovenii s-au dovedit inca o data gazde primitoare si le multumesc pentru acest lucru”, a declarat Rudel Obreja, ingrijorat ca nu si-a gasit inca masina, care valoreaza peste 3 miliarde lei (300 mii RON) si care a fost furata chiar din fata casei sefului FRB. La randul sau, presedintele AJB Iasi, Vasile Catea, a tinut sa multumeasca tuturor celor care l-au ajutat in organizarea, in premiera la Iasi, a Campionatelor Nationale de box pentru seniori. „A fost foarte greu pentru mine, dar ma bucur ca am reusit sa o scoatem la capat cu bine. Sigur ca eu ma asteptam la mai multe medalii, mai ales din partea sportivilor mei, dar pana la urma este bine si asa. Vreau sa multumesc public tuturor celor care m-au ajutat la bunul mers al acestei competitii foarte importante din calendarul FRB”, a spus Vasile Catea.

Castigatorii celor 11 categorii de greutate

Categoria 48 kilograme: Constantin Paraschiv (CS AIKO Campina)
Categoria 51 kilograme: Florin Iulius Poczo (Dinamo Bucuresti)
Categoria 54 kilograme: Tarau Veronel (CS Min Prest Rovinari)
Categoria 57 kilograme: Sandu Vasile (CSM Petrolul Ploiesti)
Categoria 60 kilograme: Traian Lupu (CSM Gladiatorul – SCM Bacau)
Categoria 64 kilograme: Ionut Gheorghe (BC Iacob Mira Agigea )
Categoria: 69 kilograme: Radu Zarif (CSM Gladiatorul – SCM Bacau)
Categoria 75 kilograme: Ronald Gavril (SCM Bacau)
Categoria 81 kilograme: Constantin Bejinariu (SCM Bacau)
Categoria 91 kilograme: Stefan Balint (BC Emil Stoicescu Buzau)
Categoria +91 kilograme: Bogdan Dinu (CSM Buzau Dinamo)

Adauga un comentariu