Sport

Reteaua celebrului traficant de droguri Raj Mache va ajunge in boxa acuzatilor

Publicat: 05 mart. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteaua celebrului traficant de droguri Raj Mache va ajunge in boxa acuzatilor
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:31350;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Capii retelei, moldoveanul Ilie Cojocari si ieseanul Raj Mache, se ocupau exclusiv de achizitionarea si comercializarea drogurilor, obtinand sume importante de la studentii greci sau arabi consumatori •Pe langa traficul de droguri, reteaua se mai ocupa si de prostitutie, „fetitele” racolate fiind pacalite ca vor fi ajutate sa-si gaseasca locuri de munca in Italia

Trafic de droguri si prostitutie pentru un pumn de dolari

Reteaua este cunoscuta sub denumirea de „gasca traficantului Raj Mache”, din ea facand parte un cetaten din Republica Moldova, Ilie Cojocari, in varsta de 46 de ani, si o studenta de la Facultatea de Arte din Iasi, Ana Eufrasia Hartrampf, de doar 20 de ani. Ilie Cojocari, care se ocupa exclusiv de transportul drogurilor din Republica Moldova, cat si principalul sau cumparator din Iasi, Raj Mache, au fost trimisi ieri in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunal, sub acuzatiile de trafic de stupefiante, proxenetism, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Tanara de la Belle-Arte, Ana Eufrasia, arestata preventiv pe o perioada de 30 de zile pe data de 25 ianuarie 2002, va ajunge si ea in boxa acuzatilor in cursul acestei luni, pentru trafic de droguri, proxenetism, asociere in vederea comiterii de infractiuni si incercare de determinare a marturiei mincinoase. Capii retelei, Ilie Cojocari si Raj Mache, au fost arestati amandoi in aceeasi zi, 22 noiembrie 2001, si se afla si in prezent in spatele gratiilor. Potrivit actului de inculpare, in acest caz au mai fost cercetati iesenii Remus Rotaru, Ionut Ganea si Eduard Stefanita Hartrampf, insa anchetatorii au hotarat, in final, scoaterea lor de sub urmarire penala. In cazul acestora, procurorul anchetator a hotarat acordarea unor amenzi administrative in cuantum de pana la 8 milioane de lei. Reteaua traficantului Raj Mache a fost acuzata ca in perioada 1999 – 2001 a introdus in Romania si a comercializat peste 1500 grame de canabis, 10 pastile Ecstasy, 40 grame de hasis, iar cu ocazia unor perchezitii efectuate la domiciliile acestora au mai fost descoperite 20,57 grame canabis, 20,99 grame rezina de canabis, 35 comprimate efedrina, 17 comprimate MDMA plus 24 cartuse de vanatoare. La o perchezitie efectuata in forta, politistii au mai descoperit in apartamentul moldoveanului Ilie Cojocari circa 533 grame de canabis, pregatit in doze speciale pentru comercializare. Studenta Ana Hartrampf, care era, de fapt, concubina traficantului Raj Mache, a fost acuzata ca in cursul anului 2001 a indemnat mai multe tinere sa se prostitueze, contra unor sume de bani. Printre cele care au fost obligate sa practice relatii sexuale contra cost, cu diferiti clienti greci, arabi sau romani, se numara basarabeanca Nina Stefaniuc, Ana Maria Carutasu, Andreea Angelica Sacaleanu, Sabina Iuliana Mavris si alte doua tinere, poreclite „Gabi” si „Elena”, ramase pana in prezent neidentificate. Concubina lui Raj Mache, Ana Hartrampf, a mai fost acuzata ca, inainte de a fi arestata, in ziua de 23 ianuarie 2002, i-a oferit uneia dintre fetele sale, Andreea, suma de un milion de lei, pentru a-si schimba declaratiile in fata organelor de urmarire penala. Ulterior, aceasta a mai incercat sa-i ofere fetei inca 1,5 milioane pentru a oferi anchetatorilor o serie de alte declaratii mincinoase.

Reteaua a fost anihilata numai dupa interceptarea convorbirilor telefonice a celor suspectati

Capturarea retelei de traficanti de droguri si prostituate a putut fi anihilata de politistii ieseni numai dupa ce Parchetul de pe langa Tribunal a obtinut o aprobare speciala de a intercepta convorbirile telefonice a tuturor celor suspectati. Pe baza acestor interceptari, procurorii au efectuat ulterior doua perchezitii simultane la locuintele lui Raj Mache si Ilie Cojocari, unde s-au descoperit 428 grame de canabis si 115 grame de rezina de canabis. In apartamnetul lui Raj se mai aflau, la acea data, tinerele Nina Stefaniuc si Andreea Sacaleanu. In timpul perchezitiei, Mache a ascuns intr-un ciorap de dama circa 20,57 grame canabis, 26,99 grame rezina de canabis pulbere (hasis pulbere), 35 comprimate efedrina si 17 comprimate MDMA (metilendioximetanfetamina), pe care i le-a dat uneia dintre prostituate pentru a o arunca pe fereastra. Dar ghinionul a facut ca drogurile sa cada pe terasamentul blocului, fiind descoperite imediat de anchetatori. Cercetarile efectuate ulterior au stabilit ca Ilie Cojocari, ori de cate ori se deplasa in Republica Moldova, aducea la un transport cate 400 grame de canabis si cate 120 grame rezina de canabis, sub forma de „nuca”. Pentru fiecare gram din drogurile aduse, Raj Mache era dispus sa plateasca cate un dolar american. Verificarile anchetatorilor au mai evidentiat ca, in perioada 1999 – 2001, Mache si Cojocari au vandut grecului Sotirios Kalogrianitis 1500 grame de canabis, 10 pastile MDMA si 20 grame de hasis, pentru care au primit in total 3300 de dolari.

Viitoarele prostituate erau pacalite ca vor fi duse la munca in Italia

„Fetitele” care faceau parte din reteaua traficantului de droguri Raj Mache erau convinse sa se prostitueze in Iasi, in urma unor promisiuni ferme ca vor fi ajutate ulterior sa-si gaseasca un loc de munca in Italia. Una dintre tinere, basarabeanca Nina Stefaniuc, a fost racolata din Republica Moldova de un individ pe nume Alexandru. Ea a fost pacalita ca va fi ajutata, prin intermediul unor cunostinte din Iasi, sa ajunga in Occident. Aici, Nina a fost preluata de reteaua lui Raj Mache si silita sa-si castige painea de zi cu zi culcandu-se cu zeci de barbati. Fata era dusa in Hotelurile Traian, Unirea sau pe la cunostinetele unor studenti arabi sau greci, unde era obligata sa intretina relatii sexuale contra cost. Clientii care doreau o fata pentru distractie stabileau tarifele direct prin telefon cu Raj Mache, iar la sfarsitul „partidei” ii ofereau acesteia sume cuprinse intre 350.000 – 400.000 de lei. Evident, toti banii ajungeau in final in buzunarele proxenetului. In mai putin de trei saptamani de zile, Nina a avut circa zece barbati, de la care a obtinut in jur de 3,5 milioane de lei. Andreea Sacaleanu a fost urmatoarea „victima” de pe lista lui Raj Mache. In perioada 14 – 21 noiembrie 2001, fata a intretinut relatii sexuale cu zece barbati, fiind apoi obligata sa restituie toti banii celui care se ocupa de protectia sa. La fel au patit si celelalte „fetite” care faceau parte din gasca lui Raj Mache si a concubinei sale, insa, dupa ce scandalul a luat amploare, prostituatele au disparut fara urma si nu au putut fi identificate nici pana in prezent.
Nicu SAMSON

Adauga un comentariu