Local

Orhei a tarat Conest SA intr-un scandal penal

Publicat: 25 mai 2010
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Orhei a tarat Conest SA intr-un scandal penal
1

Una dintre cele mai vechi firme de constructii din Iasi, Conest SA, companie desprinsa din vechiul trust de constructii ce a fost infiintat in perioada comunista, risca sa devina o epava, iar membrii consiliului de administratie sa raspunda penal in fata legii. In aceasta situatie a adus directorul Constantin Orhei compania Conest SA. In prezent, administratorii firmei sunt cercetati intr-un dosar penal pentru mai multe infractiuni economice grave, dar si pentru falsuri pe care le-ar fi comis. Dosarul 3905/P/2010 a fost deschis recent de procurori, dupa ce au fost conexate mai multe plangeri. Conform unor surse din interiorul Parchetului, administratorii Conest SA, Constantin Orhei, Silvia Arndt, Viorel Gheorghiu, Gheorghe Sava, Ana Zvoristeanu, Mihail Todirascu si Gheorghe Purice sunt cercetati pentru savarsirea unor infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor persoanei, abuz in serviciu in forma calificata, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau neconvocarea adunarii generale a actionarilor in termen legal.

Complici

Cu sentimentul eternitatii adanc implantat, directorul firmei, Constantin Orhei, un Matusalem al constructiilor iesene, a tarat membrii consiliului de administratie intr-o multime de incalcari ale legii, facand acum obiectul unui mare numar de dosare penale, cercetate de catre organele in drept. Isterizat complet de pierderea pozitiei de actionar majoritar, Orhei nu mai tine cont de lege, transformandu-i pe administratori in complici la savarsirea unor grave infractiuni economice.

Lucrari abandonate si somaj

Faptul ca Orhei nu mai urmareste de mult interesul companiei si ca o poate distruge este dovedit si de recentele actiuni ale municipalitatii, care a anuntat ca intentioneaza sa rezilieze un contract incheiat cu firma Conest SA pentru realizarea unei fantani arteziene in cartierul Alexandru cel Bun. Desi a trecut mai bine de o luna de zile de la incheierea contractului si predarea amplasamentului, Conest SA nu s-a apucat de lucrari, fapt pentru care Primaria municipiului Iasi se vede nevoita sa rezilieze contractul. Paradoxal, mai bine de jumatate dintre angajatii Conest SA au fost trimisi in somaj sau stau de luni bune in concediu fara salariu. Din moment ce Orhei isi permite sa nu onoreze comenzile primariei si tine oamenii acasa, este clar care sunt de fapt intentiile acestuia.

Comentarii
Adauga un comentariu