Eveniment-Social

Constructorii drumului sunt acuzati de moartea profesorului Martinus

Publicat: 31 iul. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constructorii drumului sunt acuzati de moartea profesorului Martinus
1

• „Erau montate parapete, insa in momentul producerii accidentului acestea erau scoase pentru ca vroiam sa le inlocuim cu altele, dintr-un material mai bun. Noi nu ne asumam nici un fel de raspundere pentru accidentul care s-a produs sambata dupa-amiaza”, a declarat Kantzikas, managerul societatii SC Mochlos SA • Luciana Martinus, aflata intr-o excursie in strainatate, urmeaza sa ajunga in tara in aceasta seara (ieri seara – n.r.) • Carmen Martinus, profesoara la Colegiul National, este internata la Spitalul Judetean Targu Mures, iar starea sa de sanatate este stabila

Ancheta politiei referitoare la conditiile care au determinat accidentul in care au fost implicati sotii Martinus inca nu s-a finalizat. Totusi, din datele de pana acum reiese ca firma greaca Mochlos SA, cea care realizeaza lucrarile de amenajare pe Drumul National 17 din judetul Suceava, acolo unde s-a produs accidentul, se face vinovata de faptul ca nu are montate parapete de protectie provizorie pe marginea drumului. Pe langa semnalizarea rutiera, mai trebuiau sa existe si aceste mijloace de protectie, atata timp cat se efectuau lucrari in acea zona. Contactat telefonic de catre reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, seful lucrarii Constantin Tomozei a sustinut initial ca parapetele se pun la terminarea lucrarii, nicidecum in timpul realizarii acesteia. Apoi a revenit la declaratia initiala si a precizat ca totusi, in timpul efectuarii lucrarii de reabilitare a drumului se pot monta parapete de protectie provizorie, insa numai pe sectoarele de drum unde curbele sunt deosebit de periculoase sau diferenta de nivel este foarte mare. „Portiunea de drum pe care se efectueaza lucrari este semnalizata corespunzator. De asemenea, parapetele de protectie provizorii se instaleaza acolo unde exista curbe periculoase sau diferenta de nivel este foarte mare”, a declarat ieri, telefonic, Constantin Tomozei, seful lucrarii care se face pe Drumul National 17. Totodata, Tomozei sustine ca in momentul in care s-a produs accidentul, aceste parapete nu erau montate. Managerul societatii comerciale Mochlos SA, Mihalis Kantzikas, afirma ca nu se face vinovat de producerea accidentului. „Erau montate parapete, insa in momentul producerii accidentului acestea erau scoase pentru ca vroiam sa le inlocuim cu altele dintr-un material mai bun. Noi nu ne asumam nici un fel de raspundere pentru accidentul care s-a produs sambata dupa-amiaza”, a declarat Kantzikas. Cert este ca firma trebuia sa asigure siguranta traficului pe sectorul de drum pe care se efectuau lucrarile de reabilitare.

Prefect nemultumit

„Am avut nenumarate discutii cu ei (SC Mochlos SA – n.r.). Lucrarea pe Drumul National 17 a inceput inca din 2005. Lucreaza incet si prost. I-am avertizat ca oricand pot fi accidente, si chiar asa s-a intamplat… Exista portiuni unde banda pe care se poate circula este de doi metri, pe ambele parti ale drumului efectuandu-se lucrari. E foarte greu sa se circule in acele locuri. Lucrarea e facuta in proportie de 30 la suta, termenul de finalizare fiind sfarsitul anului”, a declarat ieri telefonic, pentru reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei.

Starea lui Carmen Martinus este stabila

Carmen Martinus, cea care se afla la volanul autoturismului Fiat Brava in momentul in care s-a produs accidentul, este internata in prezent la Spitalul Judetean Targu Mures, la Clinica I Chirurgie. „Acum (ieri – n.r.) este bine, doarme. Are fracturi costale, nu se poate misca si oboseste foarte repede atunci cand vorbeste. Este constienta de ceea ce s-a intamplat, insa nu stie ca sotul a murit. Aceasta veste trista ii va fi data de familie”, a declarat Otilia Burian, asistenta medicala la spitalul din municipiul Tg. Mures. Fiica sotilor Martinus, Luciana Martinus, a terminat anul acesta clasa a XII-a la Colegiul National Negruzzi Iasi si era intr-o excursie in strainatate in momentul producerii accidentului. A aflat trista veste despre parinti si urma sa ajunga in tara ieri seara.

Adauga un comentariu