Eveniment-Social

CET distruge apartamente din Alexandru

Publicat: 29 oct. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CET distruge apartamente din Alexandru
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:87477;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• O parte din locuitorii din cartierul Alexandru cel Bun se plang de faptul ca in urma lucrarilor de modernizare a retelei de termoficare au fost montate cutii de contorizare a energiei termice exact sub geamul lor si, in urma ploilor abundente din ultima vreme, toata apa le-a intrat in camerele in care locuiesc • Acesta este cazul locatarilor din blocul L1 de pe strada Plaiesilor, din cartierul iesean Alexandru cel Bun, care sustin ca firmele angajate de SC CET Iasi SA pentru a efectua lucrarile de modernizare au montat niste cutii imense exact sub geamul lor, fara macar sa vina sa ii intrebe daca pot sa faca acest lucru • „Mi s-au umflat geamurile si nu le mai pot inchide si in casa deja a inceput sa miroasa a mucegai. Nu inteleg de ce a trebuit sa le puna exact sub geamurile noastre, in conditiile in care la alte blocuri din cartier le-au montat direct in gradina. Puteau si aici sa le puna in gradina si nu sub geamul meu”, a declarat Nastasa Ionel, locatar al blocului L1 din cartierul Alexandru cel Bun

Din ce in ce mai multi ieseni care locuiesc in cartierul Alexandru cel Bun sunt foarte nemultumiti de modul in care sunt efectuate lucrarile de reabilitare a retelei de distributie a agentului termic si se gandesc tot mai mult la o debransare in masa, astfel incat sa nu mai depinda de serviciile termocentralei. Astfel, dupa ce circa 1.000 de familii au fost nevoite sa stea in frig si sa nu primeasca apa calda din cauza lucrarilor de modernizare a retelei de distributie a energiei termice efectuate de termocentrala ieseana, acum o parte din locuitorii din cartierul Alexandru cel Bun se plang de faptul ca in urma acestor lucrari au fost montate niste cutii de contorizare a energiei termice exact sub geamul lor si, in urma ploilor abundente din ultima vreme, toata apa le-a intrat in camerele in care locuiesc.

Acesta este cazul locatarilor din blocul L1 de pe strada Plaiesilor, din cartierul Alexandru cel Bun, care sustin ca firmele angajate de SC CET Iasi SA pentru a efectua lucrarile de modernizare au montat niste cutii imense exact sub geamul lor, fara macar sa vina sa ii intrebe daca pot sa faca acest lucru. „Saptamana trecuta, muncitorii care lucreaza la inlocuirea tevilor prin care se distribuie energia termica au montat o cutie, care nu stiu la ce foloseste exact, sub geamul apartamentului in care locuiesc. La inceput nu am spus nimic, dar in urma ploilor din ultimele zile, toata apa care curgea de pe bloc s-a scurs pe aceste cutii si mi-a intrat toata in sufragerie si in bucatarie. Astfel, mi s-au umflat geamurile si nu le mai pot inchide si in casa deja a inceput sa miroasa a mucegai. Nu inteleg de ce a trebuit sa le puna exact sub geamurile noastre, in conditiile in care la alte blocuri din cartier le-au montat direct in gradina. Puteau si aici sa le puna in gradina si nu sub geamul meu”, a declarat Ionel Nastasa, locatar al blocului L1 din cartierul Alexandru cel Bun.
Acesta nu este singurul caz de acest gen. La majoritatea blocurilor de pe strada Plaiesilor, toate aceste cutii au fost montate exact sub geamul locatarilor din zona, fara macar ca muncitorii care executa lucrarile sa le explice la ce foloseste sau sa le ceara acordul. In aceste conditii, legea precizeaza clar ca pentru a monta ceva pe peretele exterior trebuie obtinut acordul tuturor locatarilor, dar in primul rand acordul locatarului care este afectat in mod direct. „Nu a venit nimeni sa ma intrebe nimic. Au venit si au pus cutia asta sub geamul meu si apoi au plecat. Trebuia sa vina sa ma intrebe daca se poate sa puna cutia aici sau sa imi explice cu ce scop si de ce au pus cutia exact sub geamul meu. Dar se pare ca pentru ei nu conteaza acest lucru. Dupa ce ca ne-au distrus gradinile si nu au acoperit sapaturile facute, acum ne mai distrug si apartamentele „, a mai declarat Ionel Nastasa. Angajatii CET au montat zece cutii de acest fel in Alexandru cel Bun si in toate cazurile locatarii reclama distrugerile facute. Vom reveni.

Adauga un comentariu