Eveniment-Social

Cu gaina congelata la amanet

Publicat: 19 feb. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu gaina congelata la amanet
1

• Un iesean a dorit sa-si amaneteze gaina din congelator • „A venit la mine un domn care a dorit sa amaneteze gaina congelata ca sa poata obtine bani pentru alcool. Initial am fost surprins de cererea sa, insa mi s-a facut mila si i-am luat gaina, bineinteles fara sa inchei vreun contract. Dar interesant e faptul ca a venit sa o ia inapoi”, a declarat angajatul unei firme de amanet din Iasi

Pare ciudat, dar iesenii au ajuns in situatia de a-si amaneta si produsele din frigider pentru o suma infima de bani. Astfel, un iesean a ajuns sa-si amaneteze gaina congelata din frigider pentru a obtine niste bani de bautura. Tranzactia s-a incheiat pentru suma de doi lei si mare a fost surprinderea proprietarului casei de amanet cand cetateanul respectiv s-a intors dupa gaina. La fel de mirat a fost si clientul care s-a intors a doua zi si a aflat ca pasarea sa, care l-a ajutat sa-si cumpere bautura, a fost consumata. „A venit la mine un domn care a dorit sa amaneteze gaina congelata ca sa poata obtine bani pentru alcool. Initial am fost surprins de cererea sa, insa mi s-a facut mila si i-am luat gaina, bineinteles fara sa inchei vreun contract. Dar interesant e faptul ca a venit sa o ia inapoi”, a declarat administratorul Casei de Amanet Piciul, unde s-a petrecut evenimentul.

Reprezentantii caselor de amanet din municipiu au mai spus ca iesenii aduc diverse obiecte de uz casnic pentru a le amaneta, cum ar fi fiare de calcat, aspiratoare sau televizoare. Insa unii patroni de pe piata caselor de amanet sustin ca afacerile nu mai sunt atat de profitabile ca in ceilalti ani si clientela se rareste din ce in ce mai rapid. La sfarsitul anului trecut s-a inregistrat o scadere spectaculoasa in ceea ce priveste incheierea de contracte cu casele de amanet deoarece de la o medie de circa 130 de contracte pe zi, cat incheia o casa de amanet, numarul intelegerilor incheiate in 2008 s-a redus la jumatate. Una din explicatii ar fi ca a crescut numarul iesenilor care au plecat in strainatate si sustin financiar familiile cu banii pe care ii castiga. Totodata, o alta cauza pentru care s-a ajuns la aceasta situatie ar putea fi faptul ca in anumite case de amanet nu se mai primesc obiecte electrocasnice, obiecte pierdute sau cele care se depisteaza a fi furate. De asemenea, vanzarile produselor stocate in amanet au scazut considerabil. In concluzie, pronosticurile pentru anul 2008 in ceea ce priveste acest domeniu sunt sumbre.

Adauga un comentariu