Actualitate

Doua divorturi socante

Publicat: 01 apr. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doua divorturi socante
1

• Comandantul Politiei iesene, Liviu Zanfirescu, divorteaza • Acesta se va casatori cu medicul Smaranda Diaconescu – Moisescu • La randul sau, aceasta divorteaza de procurorul Radu Moisescu • Scandalul monden a inceput: in joc au intrat avocatii Carmen Bernic, decanul Baroului Iasi, si frumoasa Sandra Gradinaru, si colegii acestora, Ionel Nechita si Marius Sebastian Striblea • Comandantul Zanfirescu detine o avere impresionanta: conturi bancare si terenuri de unde scoate redevente impresionante

Ieri, la Judecatoria Iasi au fost depuse doua cereri de divort care au socat toata lumea buna din Iasi. Comisarul sef Liviu Zanfirescu, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Iasi, a depus la instanta cererea de divort, desi are doi copii cu actuala sotie. Impreuna cu Liviu Zanfirescu a inaintat o cerere de divort si medicul Smaranda Diaconescu – Moisescu, sotia cunoscutului procuror iesean Radu Moisescu, cel care a instrumentat dosare penale de rasunet. Liviu Zanfirescu si Smaranda Moisescu au venit impreuna la instanta ieri, vizibil indragostiti si, cu o demnitate studiata, au depus cererile la judecatorul de serviciu. Importanta momentului, cel putin pentru seful politistilor ieseni, a putut fi foarte usor observata, acesta fiind in mare tinuta de gala, singura incercare de a trece neobservat, daca se poate spune asa, constand in purtarea unei perechi de ochelari de soare. Trebuie remarcat ca Smaranda Moisescu, medic, o tanara deosebit de frumoasa, desi indragostita pana peste urechi de Zanfirescu, parea vizibil afectata de situatia in care se afla, mai ales din cauza ipostazei in care sustine ca a fost adusa de procurorul Moisescu. Desi nu a vrut sa faca nici o declaratie de presa, informatii furnizate sub protectia anonimatului de catre avocatul Sandra Gradinaru, cea care o reprezinta pe tanara Smaranda, anunta ca imediat dupa pronuntarea divorturilor, cei doi se vor casatori.

Batalia avocatilor

Desi Smaranda si Liviu se iubesc, desi Sandra Gradinaru nu are probleme in ceea ce priveste reprezentarea clientei sale – Radu Moisescu a declarat ca nu se poate opune vointei actualei sale sotii, in familia Zanfirescu lucrurile par sa capete valentele unui scandal monden. In primul rand, este vorba de batalia celor doi avocati, Ionel Nechita, reprezentantul comandantului Zanfirescu, si Marius Sebastian Striblea, cel care o reprezinta pe sotia acestuia. Cei doi avocati, Nechita si Striblea, considerati la ora actuala cei mai de succes membri ai Baroului iesean, au fiecare un renume impresionant, ceea ce va duce la confruntari spectaculoase in fata instantei. In al doilea rand, mama copiilor lui Liviu Zanfirescu este decisa sa lupte ca o leoaica pentru a-si salva casnicia. „Nu voi renunta niciodata la ceea ce este al meu, vorbesc de Liviu. Smaranda n-are nici o sansa in fata mea. Am avut nenumarate zile si nopti cand il ingrijeam pe Liviu la intoarcerea din misiunile de la Crima Organizata, in care avusese de-a face cu raketii basarabeni. Mi-aduc aminte ca, intr-o noapte, venise din Basarabia, unde avusese de-a face cu niste fosti luptatori din Afganistan; era ranit. Nu prea tare, dar era plin de sange si nu-l puteam duce la spital, pentru ca fusese sub acoperire fata de sefii lui – cred ca urmarea niste contrabandisti care nu-i platisera taxa de protectie. L-am ingrijit cu toata dragostea mea. Am ajuns sa le dau copiilor somnifere ca sa nu-l auda cum gemea. Si, acum… Ma paraseste… Nu permit asa ceva…”, a spus ieri seara sotia comandantului Liviu Zanfirescu. Avocatul Ionel Nechita a avut, ca de obicei, o tinuta verticala, nefiind dispus la nici un compromis. „Clientul meu are dreptul la o noua viata. Viitoarea lui sotie, Smaranda Moisescu, este o femeie foarte potrivita pentru Zanfirescu, din toate punctele de vedere. E adevarat, este ceva mai temperamentala, cel putin asa mi-a spus Radu (Moisescu – n.r.), dar cred ca Liviu are nevoie de asa ceva pentru a fi mentinut in forma, mai ales ca nu mai este la prima tinerete si actuala functie il cam consuma”, a afirmat avocatul Ionel Nechita. La randul sau, avocatul Marius Sebastian Striblea sustine ca se va implica si emotional in acest proces. „O voi reprezenta pe sotia comandantului IPJ Iasi fara nici un onorariu, doar pentru a demonstra opiniei publice ca toata averea cuplului poate ajunge la mama celor doi copii. Includ aici nu numai depozitele bancare ale familiei, ci si asa-zisele terenuri primite mostenire de la diverse rude. N-am prea inteles ce legatura de rudenie este intre sotul clientei mele cu anumiti cetateni rusi, cum ar fi unul Berezovschi sau Abramovici, dar eu sunt gata sa lupt”, a declarat avocatul Striblea.

Decanul Bernic intra in joc

O informatie de ultima ora, primita prin telefon la redactie, anunta ca procurorul Radu Moisescu va fi reprezentat in instanta de decanul Baroului de avocati Iasi, Carmen Bernic. „Raducu Moisescu – ii pot spune asa pentru ca mi-a fost student, adevarat, un student cu probleme, este un baiat de zahar. Chiar zahar candel, daca vreti! Nu pot admite ca aceasta Smaranda sa-l paraseasca, dupa ce i-a facut un copil superb, dar nu l-a facut singura sau cu altul, ci cu Radu. Chiar nu se gandeste ca este vorba de viitorul unui copil? Sunt gata sa fac orice pentru a opri acest divort, chiar voi ajunge pana la a-i chema in fata Comisiei de disciplina a Baroului Iasi pe acesti doi avocati fara scrupule – Nechita si Striblea, daca asa inteleg cei doi sa se implice intr-un proces de divort”, sustine avocatul Bernic. In replica, tanara Sandra Gradinaru, cea care va mosteni, impreuna cu fratele sau, imperiul auto al familiei – firma Sandra Automobile SRL, dealer autorizat Volkswagen, a avut o reactie violenta. „Doamna Bernic sa-si vada de procesele pe care le are si de avocatii problema din Barou! In mod normal, doar Smaranda stie de cate ori a ramas noaptea singura, pentru ca procurorul Moisescu pleca la anchete. Numai Smaranda stie cat s-a chinuit sa lupte cu Radu ca sa poata face acest copil superb, care are nevoie de un tata responsabil, nu de un…”, a spus Sandra Gradinaru. Opinia publica trebuie sa urmareasca aceasta situatie socanta din lumea buna a orasului cu foarte mare atentie, fiind vorba de familii cu renume si foarte cunoscute. Vom reveni cu noi amanunte la fiecare termen de judecata, mai ales ca instanta este decisa sa declare secrete sedintele de judecata.

Adauga un comentariu