Actualitate

Bloc ingropat in fecale

Publicat: 12 iul. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bloc ingropat in fecale
1

• Focar de infectie intr-un bloc din municipiu! • Un miros insuportabil la temperaturi de peste 30 grade Celsius, fecale si resturi menajere pe holuri, gandaci si tantari – asa arata un bloc din Iasi in care locuiesc cateva zeci de familii • Subsolul blocului C2 de pe bulevardul Nicolae Iorga a fost inundat si nu mai face fata dejectiilor umane care provin de la cele aproximativ 20 apartamente din cladire • Unii locatari ii acuza pe altii de rea-vointa pentru ca si-au facut bai separate, iar dejectiile au blocat tevile, raspandind un miros greu de imaginat

Situatie de-a dreptul jenanta intr-un cartier iesean. O scara de bloc seamana mai degraba a latrina decat a locuinta. Mirosul urat, tantarii si gandacii pe care le aduc dejectiile din subsol au intrat in viata de zi cu zi a locatarilor din blocul C2, de pe bulevardul Nicolae Iorga. Subsolurile acestor blocuri sunt mai mereu inundate, apa si celelalte dejectii au un miros ingrozitor, iar sobolanii si tantarii umbla nestingheriti. Fostul bloc, administrat in trecut de societatea Tepro, este situat in imediata vecinatate a unui hypermarket, insa cu toate acestea se pare ca nimanui nu-i pasa de viata locatarilor, dar mai ales de a copiilor care zi de zi se joaca in usa blocului. Unul din locatarii din zona, Petru Pavaloaie, acuza ca mirosul insuportabil provine si de la baia de la parter, care este permanent deschisa, astfel incat oricine poate intra din afara pentru a-si satisface nevoile fiziologice. Locatarul sustine ca desi a semnalat de mai multe ori problema si ca s-a ajuns pana la a bloca cu lacatul usa, de fiecare data usa este sparta, iar locul se inunda din nou cu dejectii umane. „Gura de scurgere a dejectiilor este infundata, cei care asteapta autobuzele vin si-si fac nevoile in baia de la parter. Noi tot am incercat sa facem ceva, insa vad ca nu mai are nici un efect, lacatele sunt rupte de fiecare data. Femeia de serviciu face curatenie in fiecare zi, dar tot zilnic acest loc se umple iar de un miros insuportabil. Prin tevile de la etaj se scurg dejectiile, iar cum canalizarea de la subsol nu face fata, acestea raman in tevile de la parter, raspandind un miros insuportabil”, a spus Petru Pavaloaie.

„Au umplut blocul cu rahat”

Pe de alta parte, acesta i-a mai acuzat si pe locatarii de la etajele superioare de rea-vointa. Dupa ce acestia si-au facut bai separate, dejectiile au infundat toate tevile, iar cum subsolul este inundat, s-au oprit la parter, raspandind un miros de-a dreptul insuportabil pentru cele cateva familii care isi au locuintele acolo. „Cei de la etajele superioare arunca dejectiile prin tevi, insa acestea sunt deja infundate, iar cum si subsolul este inundat, toate dejectiile au ramas in tevile de la parter, raspandind un miros greu de descris”, a mai spus locatarul nemultumit. Mirosul pestilential si disperarea oamenilor de pe palierul blocului au ajuns un adevar socant. „Au umplut blocul cu rahat. Este groaznic sa locuim in asemenea conditii. Locatarii din bloc nu binevoiesc sa se gandeasca ca mai sunt oameni care vor sa duca o viata normala”, a spus revoltat un alt locatar din blocul cu pricina. „Este o rusine ceea ce se intampla aici. Nu numai copiii isi risca sanatatea, ci si noi, ceilalti. Nu este frumos sa ne batem joc unii de altii. Daca se mai continua mult asa, eu ma tem sa nu ajungem ca blocul acela fantoma”, a mai spus Petru Pavaloaie, facand referire la blocul M2, din zona Cantemir, care urmeaza a fi demolat. Desi stie de aceste nemultumiri, presedintele asociatiei de proprietari sustine ca pentru a fi luate masuri, trebuie ca cel nemultumit sa inainteze o reclamatie. „Nu am primit inca nici o reclamatie de la nimeni. Stim ca se mai infunda canalizarea de la subsol, asta se intampla la cateva saptamani, insa de fiecare data au intervenit cei de la ApaVital, care au remediat situatia. Daca acum situatia este identica, trebuie ca proprietarul sa faca si de aceasta data reclamatie, pe care noi o vom inainta catre cei de la ApaVital, iar in termenul legal de sapte zile, acestia trebuie sa intervina si sa desfunde canalizarea”, a aratat Valeriu Morarita, presedintele asociatiei de proprietari de la blocul C2. Pana cand cineva va lua o masura pentru indepartarea dejectiilor, locatarii din blocul cu pricina vor trebui sa suporte in continuare mirosul intepator, mai ales in mijlocul verii, locatie care incet-incet se transforma intr-un focar de infectie.

Adauga un comentariu