National

Tepele lui Leonard Rusu

Publicat: 18 dec. 2006
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tepele lui Leonard Rusu
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:75941;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• In plin inceput de mileniu trei, Leonard Rusu, candidatul Partidului Democrat la Primaria municipiului Pascani, continua sa racoleze membri folosind tactici staliniste • Omul de afaceri pascanean a descins ieri in suburbia Gastesti, unde a intrat prin efractie in curtea Caminului Cultural si a inregimentat cateva zeci de membri, promitandu-le in schimb perdele si cadouri de Sarbatori • Nu mica a fost dezamagirea oamenilor cand au vazut ca, dupa ce au devenit in cateva minute membri ai Partidului Democrat, au ramas si cu mana goala, Rusu promitandu-le ca va reveni in cateva zile in Gastesti sa le aduca darurile promise

Cu doua saptamani inaintea aderarii Romaniei, la Uniunea Europeana, in Pascani unii politicieni folosesc inca metode comuniste pentru a inregimenta membri de partid pe banda rulanta si pentru a dovedi conducerii de la judet ca merita sa fie candidati la functia de primar al municipiului. Astfel, in plin inceput de mileniu trei, Leonard Rusu, candidatul Partidului Democrat la Primaria municipiului Pascani, a descins ieri in suburbia Gastesti, unde a intrat prin efractie in curtea Caminului Cultural si a inregimentat cateva zeci de membri, promitandu-le in schimb perdele si cadouri de sarbatori. „Veniti la ora trei la caminul Cultural, ca vine domnul Rusu si puteti lua si voi niste cupoane de perdele si niste sacose cu cadouri. Sa aduceti si buletinele de identitate sa va trecem pe un tabel”, asa suna anuntul facut de Ion Bulai, liderul organizatiei Gastesti a Partidului Democrat. In consecinta, cateva zeci de persoane din Gastesti, suburbie a municipiului Pascani, s-au intalnit in fata Caminului Cultural, asteptandu-l pe Leonard Rusu cu surprizele promise.

Intrare prin efractie

De o surpriza a avut insa parte tocmai Leonard Rusu, care a gasit Caminul Cultural incuiat in momentul in care a ajuns la Gastesti. Tocmai pentru ca destinatia Caminului Cultural este cu totul alta decat loc de tinut sedinte de partid si inregimentat noi membri, Primaria municipiului Pascani i-a comunicat lui Rusu, prin adresa nr. 16153 din 15 decembrie 2006, ca acest spatiu nu poate fi inchiriat pentru actiunea PD. Nici macar acest obstacol nu l-a impiedicat pe Leonard Rusu sa patrunda in incinta Caminului Cultural. Impreuna cu seful organizatiei Gastesti, Ion Bulai, si cu alti cativa tineri saritori, Rusu a fortat poarta institutiei si a patruns in incinta Caminului, urmat de aproape o suta de oameni dornici sa ia cat mai repede cadourile promise. „Intra numai cine este membru de partid sau cine vrea sa se inscrie la noi, ca nu este pomana aici”, a fost anuntul facut chiar in poarta caminului de Leonard Rusu. Astfel, in cateva zeci de minute, peste 50 de oameni, cu buletinele in mana, au depus adeziuni la PD, timp in care Rusu, cu un glas grav, anunta cum se va ocupa de problemele oamenilor atunci cand va ajunge primarul municipiului Pascani. „Pentru mine, toti sunteti egali si nu voi face nici o diferenta intre problemele voastre, atunci cand voi ajunge primar. Am nevoie de ajutorul vostru”, declara Rusu in fata oamenilor, care erau ingrijorati mai degraba ca nu mai apareau cadourile. „Ne inscriem oriunde ne da si noua ceva de mancare” sau „Ce mai conteaza unde devenim membri, ca daca iese de baut ne inscriem intr-o zi in toate partidele”, au fost explicatiile oamenilor la intrebarea normala ce-i determina sa se inscrie la PD.

Politisti cu mainile in san

La acest spectacol penibil au asistat de pe margine si cinci politisti de la Politia de Proximitate si de la Politia Municipiului Pascani, care nu au luat insa nici o masura pentru a impiedica intrarea prin efractie a lui Rusu si a oamenilor sai. „Eu nu pot sa va dau nici o declaratie. Sunati-l pe domnul Madalin Taranu, care este purtatorul nostru de cuvant”, a declarat unul dintre politistii prezenti la fata locului, care a refuzat sa-si decline identitatea. Peste toate, nu mica a fost dezamagirea oamenilor cand au vazut ca dupa ce au devenit in cateva minute membri ai Partidului Democrat au ramas si cu mana goala, Rusu promitandu-le ca va reveni in cateva zile in Gastesti sa le aduca darurile promise. „Voi veni eu in cateva zile sa va aduc darurile promise, ca doar nu v-am facut degeaba membri ai Partidului Democrat”, a declarat in final Leonard Rusu. Anuntul sau a fost intampinat cu dezamagire de oamenii prezenti in curtea caminului cultural. „Daca stiam ca nu ne alegem cu nimic, nu ne mai inscriam. Parca vad ca nu ne mai aduce nimic”, a declarat o batrana dezamagita ca a fost pacalita inca o data de asa-zisii lideri politici. Astfel, inca o data se dovedeste ca Partidul Democrat pierde credibilitate in teritoriu dand girul unor candidati ca Leonard Rusu, care nu s-au putut dezobisnui inca de vechile practici comuniste. De altfel, la alegerile din comunele Popesti si Grozesti, Organizatia Judeteana a Partidului Democrat a inregistrat doua esecuri rusinoase, care ar trebui sa constituie un adevarat semnal de alarma pentru conducerea PD Iasi.

Adauga un comentariu