Eveniment-Social

Paruiala intre un profesor si directorul scolii

Publicat: 15 ian. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paruiala intre un profesor si directorul scolii
1

Profesorul de geografie de la scoala din localitatea Chicerea, Anca Pasla, contesta modul in care directorul Mihaela Miron a ajuns in aceasta functie, sustinand ca a obtinut-o pe criterii politice. „Eu contest modul in care a ajuns director al scolii fara sa fie titulara si doar datorita faptului ca este penelista. Doar politic a reusit sa ajunga in acest post”, afirma Anca Pasla. Directorul Mihaela Miron sustine ca oricand este dispusa sa mai sustina un concurs pentru postul de conducere al scolii Chicerea si ca acuzatiile la adresa ei sunt nefondate. „Si maine daca s-ar organiza un concurs, indiferent de partidul politic aflat la guvernare, particip. Nu am luat concursul pentru postul de director pe nici un criteriu politic, ci pentru faptul ca sunt competenta”, sustine directorul Miron.

Profesorul de geografie de la scoala din localitatea Chicerea, Anca Pasla, contesta modul in care directorul, Mihaela Miron, a ajuns in aceasta functie, sustinand ca a obtinut-o pe criterii politice. Profesorul Pasla lanseaza acuzatii dure la adresa directoarei, sustinand ca mai sunt si alti colegi care o sustin pe acest fond.

„Eu contest modul in care a ajuns director al scolii fara sa fie titulara si doar datorita faptului ca este penelista. Doar politic a reusit sa ajunga in acest post. Cum de a intocmit o comisie de corigenta in 2005, atata timp cat nu a participat si un profesor de specialitate la disciplina geografie unde se dadea atunci corigenta si faptul ca am primit, in decembrie 2008, o adeverinta medicala conform careia eu am probleme psihice? Eu nu am fost consultata niciodata din acest punct de vedere la scoala si am, de la medicul meu de familie, adeverinta care garanteaza ca sunt sanatoasa din toate punctele de vedere. Eu voi merge pana la Bucuresti, la Ministerul Educatiei, deoarece am dreptate. Sunt si alti colegi de la scoala ce pot confirma acest lucru”, a declarat Anca Pasla.

Directorul sustine ca oricand este dispus sa mai sustina un concurs pentru postul de conducere al scolii Chicerea si ca acuzatiile la adresa ei sunt nefondate si se simte hartuita atata timp cat au fost controale peste controale, de la institutiile abilitate in domeniu, care nu au gasit nimic in neregula la scoala din Chicerea. „Si maine daca s-ar organiza un concurs, indiferent de partidul politic aflat la guvernare, as participa. Nu am luat concursul pentru postul de director pe nici un criteriu politic (Mihaela Miron este membru al Partidului National Liberal-n.r.), ci pentru faptul ca sunt competenta. Am trei licente universitare si sunt doctorand, iar asta garanteaza competenta mea. Au venit controale peste controale atat de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, de la Curtea de Conturi si nu s-au semnalat probleme. Vreau sa se scrie doar adevarul despre scoala, iar eu personal ma simt hartuita dupa atatea controale”, sustine Mihaela Miron.

Adauga un comentariu