Eveniment-Social

Balamucul de la Gastroenterologie este departe de final

Publicat: 30 ian. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Balamucul de la Gastroenterologie este departe de final
1

• Ieri, corpul de control al Ministerului Sanatatii a incheiat ancheta inceputa inca de marti la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi • Membrii corpului de control nu s-au pronuntat in nici un fel cu privire la cele constatate la institutul iesean, urmand sa faca acest lucru saptamana viitoare • Doi dintre medicii care s-au asociat ca semnatari ai petitiei au declarat in fata corpului de control ca nici macar nu au citit nemultumirile scrise in document

Corpul de control de la Ministerul Sanatatii, sosit la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, a pus punct ieri anchetei interne. Timp de trei zile corpul de control al ministrului Sanatatii a verificat sesizarile facute de prof. dr. Carol Stanciu, fostul manager, prof. dr. Anca Trifan, si fostul director medical, dr. Camelia Cojocariu.

In tot acest timp, corpul de control a audiat toate cele opt cadre medicale care au semnat petitia. Aceasta cuprindea sapte puncte cu nemultumiri la adresa actualului manager al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie, jurist Mihai Lucaci. Doi dintre medicii care s-au asociat ca semnatari ai petitiei au declarat in fata corpului de control ca nici macar nu au citit nemultumirile scrise in document. Petitia a fost semnata si de prof. dr. Carol Stanciu, care in mod normal nu avea calitatea de a semna petitia, avand in vedere ca este pensionar si nu a primit prelungirea de activitate. Managerul institutului iesean a raspuns in scris la toate cele sapte puncte ale petitiei si a depus documente justificative pentru fiecare in parte. Corpul de control al Ministerului Sanatatii nu s-a pronuntat cu privire la cele constatate la institutul iesean, ci a luat toate materialele si notele justificative. „Corpul de control a plecat si a luat toate materialele si notele justiticative. Comisia nu s-a pronuntat si urmeaza ca saptamana viitoare sa se pronunte”, a declarat Mihai Lucaci, managerul Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi. Din toti cei peste 130 de angajati ai institutului, doar opt au fost nemultumiti de activitatea actualului manager. In fata corpului de control au mai dat declaratii si alti angajati care s-au declarat multumiti si sustin modul in care managerul Lucaci a realizat reorganizarea institutului. Prof. dr. Carol Stanciu a sesizat Ministerul Sanatatii dupa ce managerul institutului iesean i-a desfacut contractul individual de munca pentru ca nu mai avea dreptul sa-si desfasoare profesia de medic intr-o unitate sanitara publica. Si fostul manager al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie s-a plans Ministerului Sanatatii, prof. dr. Anca Trifan fiind nemultumita ca a fost transferata pe o alta sectie. Aceasta decizie a fost luata de actualul manager dupa ce ministerul a aprobat reorganizarea institutului, incepand cu 1 ianuarie a acestui an. Fostul director medical, dr. Camelia Cojocaru, a sesizat la randul sau Ministerul Sanatatii pentru ca managerul Mihai Lucaci a destituit-o din functia de director medical pe care o detinea. In timpul controlului ministerial, prof. dr. Carol Stanciu a plecat la Bucuresti, iar ieri prof. dr. Anca Trifan, insotita de cativa colegi, s-a prezentat neinvitata la membrii comisiei pentru a-si mai sustine punctul de vedere.

Adauga un comentariu