Eveniment-Social

O balerina vrea sa deschida o scoala de balet la Iasi

Publicat: 03 feb. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O balerina vrea sa deschida o scoala de balet la Iasi
1

• A participat la zeci de turnee de balet in toata Europa • Dupa 13 ani de activitate artistica in Germania, a decis acum doi ani sa revina in Romania • Cornelia Tiganasu este profesoara de dans clasic la Colegiului National de Arta Octav Bancila Iasi si intentioneaza sa deschida o scoala particulara de balet

A participat la zeci de turnee de balet in toata Europa. Dupa 13 ani de activitate artistica in Germania, a decis sa revina in Romania. Nascuta la Vaslui, a studiat la Colegiul National de Arta George Enescu din Bucuresti, promotia 1989, iar pana in 1994 a fost balerina la Opera Nationala Romana din Iasi, sub indrumarea maestrului Gheorghe Stanciu.

Cornelia Tiganasu este profesoara de dans clasic la Colegiului National de Arta Octav Bancila Iasi si intentioneaza sa deschida o scoala particulara de balet impreuna cu fratele acesteia, stabilit in Germania. Plecata din tara din 1994, in Germania, a participat la spectacole de balet cu o trupa profesionista in tari precum Norvegia, Finlanda, Franta sau Israel. Cu toate ca in Romania cultura si arta nu sunt respectate la justa lor valoare, Cornelia Tiganasu s-a intors in tara si este convinsa ca lucrurile se vor schimba. Aceasta isi doreste foarte mult sa deschida o scoala particulara de balet si spera, cu sprijinul fratelui ei din Germania, sa realizeze acest lucru in viitor. „Pentru binele Iasului, al copiilor si al culturii vreau sa deschid aceasta scoala de balet impreuna cu fratele meu, Catalin Tiganasu. Ma uit la elevii mei mai mici si simt ca le place baletul si vin cu dragoste la ore. Vor sa faca balet si depinde de noi, oamenii, sa-i incurajam in acest lucru”, a declarat Cornelia Tiganasu. Momentan, Cornelia Tiganasu, este si studenta la Academia de Muzica din Cluj-Napoca.

Adauga un comentariu