National

Un politist din Cristesti a invins mafia din Politie

Publicat: 13 apr. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un politist din Cristesti a invins mafia din Politie
1

• Dupa aproximativ 3 ani de procese, un politist care a fost dat afara din serviciu in anul 2006 a castigat batalia cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi (IPJ) si cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) • Mai mult, politistul trebuie sa incaseze salariile pe care nu le-a primit in perioada 2006-2009, fiind vorba de aproximativ o jumatate de miliard lei vechi • „Voi cere daune morale si materiale. Am suferit prea mult in acesti ani. Am avut rate de platit la banci, incat sotia mea a trebuit sa munceasca in Italia pentru a putea face fata. Numai eu stiu cat am suferit in acesti ani”, a spus, cu lacrimi in ochi, politistul Florin Avramiuc

Bucurie mare in familia unui politist din comuna ieseana Cristesti. Florin Avramiuc a castigat in urma cu cateva zile procesul intentat Inspectoratului de Politie Judetean Iasi (IPJ) si Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Totul a inceput in anul 2005, cand Florin Avramiuc a fost mutat de la postul de Politie Motca la postul de Politie Miroslovesti. In aceasta comuna a inceput si calvarul politistului. Mai exact, au inceput sa curga diverse plangeri impotriva sa, in cele din urma fiind cercetat pentru 11 fapte penale. „Cand am terminat facultatea, imediat a doua zi am avut perchezitie acasa. Am fost cercetat pentru 11 fapte penale printre care furt calificat, coruptie si pentru comportament necorespunzator in familie si societate. De fapt, toti cei carora le-am luat permisele de conducere sau cei care au fost cercetati de mine au mers sa ma reclame ca mi-au dat spaga sau multe altele. Culmea este ca in declaratiile martorilor existau neconcordante, dar nu s-a tinut cont de ele. O persoana a declarat de doua ori ca nu este adevarat ce a scris, iar de trei ori ca este adevarat. Ce sa mai inteleg de aici? Eu nu am luptat aici cu Politia, ci cu sistemul”, a spus Florin Avramiuc. La scurt timp dupa ce a fost acuzat de mai multe infractiuni, Florin Avramiuc a fost dat afara din Politie. Perioada urmatoare a fost una dificila. Sotia politistului a fost nevoita sa lucreze in Italia pentru a putea achita rate la banci. „Am fost disperat dupa ce am fost dat afara din Politie. Nu aveam bani sa ne descurcam, motiv pentru care sotia a trebuit sa mearga in strainatate sa munceasca. Aveam rate la banci, copii la scoala, cu alte cuvinte, aveam probleme mari. In tot acest timp am inceput si lupta impotriva sistemului din Politia Romana”, a declarat Florin Avramiuc.

Trei ani de lupta cu sistemul

Pentru a demonstra ca este nevinovat, Florin Avramiuc a apelat la un avocat. A luat legatura cu colonelul in rezerva Nistor Carbunaru, care face parte din Corpul National al Politistilor, acesta fiind unul dintre aparatorii drepturilor si intereselor politistilor din Romania. „Baiatul acesta a avut ghinion. Si-ar fi exprimat opinia in fata unui coleg fata de schimbarea din functie a lui Ghiorghi Plai, fostul sef al Politiei Iasi. De atunci a inceput calvarul. Politistul a fost acuzat de mai multe abuzuri. A fost victima unei marsavii. A fost acuzat de 11 abateri disciplinare, desi 5 erau prescrise. Mai mult, eu am fost jignit pentru simplul motiv ca il aparam pe Florin. Mi s-a spus ca apar un hot, un bandit. Nu mi-a fost dat sa gandesc la ce abuzuri se pot face la IPJ. Ceea ce s-a intamplat la Iasi la acest proces nu am vazut in viata mea. Cat despre politist, vreau sa spun ca pe perioada proceselor, baiatul care este o victima a sistemului a suferit enorm de mult. Are doi copii, imprumuturi la banca, o bunica oarba, ce mai, era vai de capul lui. In afara faptului ca eu l-am aparat, am avut si o parere buna despre acest om, care are o pregatire, o facultate. Daca nu se intamplau toate aceste mizerii, el ar fi fost ofiter acum”, a precizat Nistor Carbunaru, avocatul politistului. Dupa aproximativ 3 ani de zile de suferinta, politistul a castigat procesul, hotararea fiind definitiva si irevocabila. „Politistul urmeaza sa fie repus in drepturi. Va trebui sa primeasca toate drepturile salariale din anul in care a fost dat afara din Politie. Pe langa acest lucru, vreau sa spun ca vom da IGPR si IPJ in judecata pentru daune morale si materiale. A suferit prea mult ca sa nu ceara daune”, a spus Nistor Carbunaru. Bucuros de decizia Tribunalului a fost si politistul care abia asteapta sa inceapa munca. „Abia astept sa incep munca. Sper ca prin luna mai sa intru in drepturi. Din punct de vedere legal, eu am castigat prin concurs postul din Politie. Oricum eu am intrat in Politie din placere, nu pentru bani”, a conchis Avramiuc.
Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi nu a dorit sa comenteze si nici sa ofere o explicatie cu privire la abuzurile impotriva politistului. „Nu comentez in nici un fel aceasta situatie. Nu vreau sa dau nici o explicatie. Nu vreau sa comentez…”, a fost singura declaratie a comisarului sef Liviu Zanfirescu, seful IJP Iasi.

Adauga un comentariu