Eveniment-Social

Cimitir pentru animalele de companie

Publicat: 08 feb. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cimitir pentru animalele de companie
1

• Iubitorii de animale din Iasi ar putea sa-si inmormanteze „prietenii adevarati” intr-un cimitir special amenajat la marginea orasului

Gazon verde cat vezi cu ochii si o liniste numai buna pentru un moment de reculegere la capataiul animalului care le-a fost alaturi o viata. Asta ar putea primi iubitorii de animale care la un moment dat vor trebui sa-si duca pe ultimul drum cainele sau pisicuta preferata. Iubitorii de animale din Iasi ar putea sa-si inmormanteze „prietenii adevarati” intr-un cimitir special amenajat la marginea municipiului. Aceasta este una dintre propunerile pe care consilierii locali vor trebui sa o analizeze, ca mai apoi sa hotarasca daca municipalitatea va construi sau nu un asemenea cimitir.

Astazi, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi va trimite propunerea de infiintare a primului cimitir de animale de companie din tara detinut de municipalitate. Iubitorii de animale bucuresteni au posibilitatea sa-si ingroape animalele intr-un loc la marginea orasului, insa investitia din capitala este una privata. „Este o propunere pe care DSVSA Iasi o inainteaza Consiliului Local spre analiza si aprobare. Aceasta este optionala, insa poate deservi un anumit segment al populatiei Iasului care ar vrea sa existe un astfel de cimitir”, a explicat Nicolae Ivanciu, purtator de cuvant al DSVSA Iasi, initiatorul acestui proiect. Acesta este un fapt obisnuit in orasele din tarile dezvoltate. Primul cimitir pentru animale din lume a fost facut la Paris, pe malul Senei, inca din 1899. „Este foarte important ca municipiul Iasi sa aiba un asemenea loc, unde omul sa vina sa stea pe o bancuta si sa-si planga sau sa-si aminteasca clipele frumoase petrecute in compania cainelui sau pisicutei care a murit. Eu am vazut astfel de locatii in strainatate, in Franta si Spania, si am fost placut impresionat. Fiecare persoana primeste un loc pe care il poate amenaja asa cum doreste, poate sa-si planteze un bradut sau flori”, a mai spus Nicolae Ivanciu. Legislatia prevede ca intr-un astfel de cimitir sa fie inmormantate numai animalele care au fost in evidenta unui medic veterinar si au avut carnet de sanatate. Animalele care au suferit de o boala care poate fi transmisa la alte animale sau oamenilor trebuie incinerate.

Adauga un comentariu