Local

I-au scos sindicatul din cap cu bataia!

Publicat: 12 mai 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
I-au scos sindicatul din cap cu bataia
1

• Un angajat al unei firme nationale de curierat, cu punct de lucru in Iasi, sustine ca a fost intimidat si agresat chiar de directorul firmei, pentru a-si da demisia • Alexandru Boboc Cojocaru, inspector controlor la Firma TCE Logistica SRL, a fost batut de directorul zonal al firmei, in complicitate cu directorul de vanzari, pentru ca a refuzat sa-si dea demisia si a incercat sa infiinteze un sindicat in cadrul unitatii

Pe timp de criza, unii patroni de firme recurg la diferite metode pentru a scapa de angajati. Acestia fie ii obliga sa-si dea demisia, fie ii supun la presiuni psihice pentru a pleca de bunavoie. Un angajat al unei firme nationale de curierat, cu punct de lucru in Iasi, sustine ca a fost intimidat si agresat chiar de directorul firmei, pentru a-si da demisia. Ieseanul a fost amenintat si batut pentru ca nu a acceptat desfacerea contractului de munca. Alexandru Boboc Cojocaru este angajat in calitate de inspector controlor la Firma TCE Logistica SRL, cu punct de lucru in Iasi. Barbatul sustine ca a fost batut de catre directorul zonal al firmei, cu sediul pe strada Aurel Vlaicu nr.88, in complicitate cu directorul de vanzari, pentru ca a refuzat sa-si dea demisia. Potrivit salariatului, in urma cu cateva zile, George Ionescu, directorul firmei pe zona Moldova, si Constantin Anchidin, directorul de vanzari, l-au imobilizat intr-un birou, unde a fost supus unor agresiuni fizice si verbale. „Vineri, in jurul orei 9.00, directorul zonal pe Moldova si directorul de vanzari m-au sechestrat intr-un birou si au inceput sa ma agreseze. Au incuiat usa si au inceput sa ma injure si sa ma loveasca, in speranta ca poate asa imi voi da demisia. In plus, acestia au incercat sa-mi insceneze furtul unor acte pentru a scapa de mine. Mi-au luat geanta in care tineam actele firmei si au vrut sa-mi introduca anumite documente, pentru ca ulterior sa ma acuze de furt. M-au imbrancit in birou si mi-au prins mainile in usa. Mi-au spus ca daca nu-mi voi da demisia, voi fi hartuit si batut in permanenta”, a declarat Alexandru Boboc Cojocaru. Acesta s-a ales cu mai multe rani si leziuni in urma loviturilor aplicate de catre superiori, fiind decis sa-i dea in judecata.

Sanctionat de politisti

Culmea, dupa ce a fost rupt cu bataia, angajatul s-a ales si cu o amenda drastica pentru provocare de scandal. Alexandru Boboc a fost sanctionat cu 200 lei de catre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, la solicitarea directorului. „Un echipaj de Politie s-a deplasat la fata locului, iar un angajat a fost sanctionat cu o amenda de 200 lei pentru provocare de scandal”, a declarat Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi. Barbatul angajat la firma nationala de curierat sustine ca a fost sanctionat pe nedrept, fiind intimidat pana si de politisti. Acesta este hotarat sa-i dea in judecata pe agentii constatatori care l-au amendat. „Nu se poate asa ceva. Depaseste orice limita. Au venit doi agenti si mi-au dat o amenda pentru ca am provocat scandal. Eu nu am ripostat nimic in fata directorilor, nu port nici o vina. Am fost amendat pe nedrept. Politistii mi-au spus ca sunt labil psihic si ei decid ce sa faca cu mine. Cei care ar trebui sa faca dreptate mi-au zis ca nu am ce cauta in instanta si daca nu ma voi supune directorilor, voi avea de platit”, a mai adaugat Alexandru Boboc, extrem de nemultumit.

Cum s-a intamplat

Presiunile psihice si fizice la care a fost supus Boboc au venit ca urmare a deciziei acestuia de a infiinta un sindicat in cadrul firmei de curierat, care isi desfasoara activitatea in toata tara. Decizia nu a picat bine conducerii iesene, care a facut o serie de demersuri pentru a sabota proiectul angajatului. Totul a culminat, la inceputul lunii aprilie, cu o instiintare prin care angajatii erau obligati sa-si dea demisia, pentru ca ulterior sa fie angajati pentru o perioada determinata de doua luni. „Am incercat sa infiintez un sindicat in firma pentru apararea drepturilor angajatilor. Noi munceam ilegal, o parte nu aveau contracte de munca sau erau trecuti pe posturi inferioare pentru a nu fi remunerati corespunzator. De cateva saptamani, am fost obligati sa ne dam demisia, iar eu am fost singurul care a refuzat sa-si dea demisia. Am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), dar degeaba. Nimeni nu a facut nimic”, a explicat Boboc. Reprezentantii ITM Iasi sustin ca vor face cercetari pentru a stabili daca cele sustinute se confirma. „Primim foarte multe sesizari, nu cunosc cu exactitate. Vom face cercetari”, a explicat sec George Tanasievici, purtatorul de cuvant al ITM Iasi. Contactati de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, reprezentantii firmei de curierat au refuzat sa comenteze situatia. „Nu am ce sa va declar. Nu e treaba voastra ce se intampla in firma. Nu vreti sa intelegeti?”, a declarat extrem de nemultumita Lavinia Stefanache, manager.

Adauga un comentariu