Eveniment-Social

Seful SRI Iasi s-a pensionat

Publicat: 19 feb. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Seful SRI Iasi s-a pensionat
1

• Traian Basescu, presedintele Romaniei, a semnat vineri decretul de trecere in rezerva a sefului SRI Iasi • Generalul de brigada Tiberiu Simion ocupa functia de sef al SRI Iasi din iunie 2002 • „Este o decizie personala intr-un context personal, care nu are nici un fel de alte conotatii. Nu vreau sa fac alte comentarii”, a declarat ieri Tiberiu Simion • Deocamdata nu se stie cine il va inlocui pe Simion, fiind posibila promovarea in functie a unui ofiter de informatii din Iasi

Vineri, 16 februarie, presedintele Traian Basescu a semnat doua decrete de trecere in rezerva a doi generali din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI). Unul din cele doua decrete se refera la trecerea in rezerva a generalului de brigada cu o stea Tiberiu Simion, seful SRI Iasi. Contactat telefonic de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, Tiberiu Simion a precizat ca trecere sa in rezerva este strict o optiune personala. „Este o decizie personala, intr-un context personal, care nu are nici un fel de alte conotatii. Nu vreau sa fac alte comentarii”, a declarat ieri, telefonic, Tiberiu Simion. Din informatiile detinute in prezent, inca nu a fost stabilita persoana care il va inlocui pe Tiberiu Simion la conducerea SRI Iasi. Cel mai probabil va fi promovat pe functie un ofiter superior de la Iasi, insa nu este exclusa si numirea unui ofiter de la Bucuresti. Tiberiu Simion a venit la conducerea SRI Iasi in iunie 2002, dupa demiterea fostului colonel Cornel Dogaru, in urma unui scandal de proportii in care Tiberiu Mirica, fost ofiter in cadrul SRI Iasi, a pus mana pe o serie de informatii secrete pe care a intentionat sa le comercializeze unor oameni de afaceri.

Fost invatator, Tiberiu Simion lucreaza in serviciile de informatii ale Romaniei din anii ’80, fiind unul dintre putinii ofiteri de informatii activi din garda veche. Inainte de evenimentele din Decembrie 1989, a lucrat la Directia de Informatii Externe a Securitatii la grupa de legatura a DIE cu Inspectoratul Judetean de Securitate, grupa condusa de colonelul Spiridonica. Dupa Revolutie, a fost seful unitatii de contraspionaj a SRI Iasi, adjunct al sefului de sectie. A fost sef de sectie la Timisoara si Bacau. A fost avansat la gradul de general cu o stea dupa anul 2002.

Adauga un comentariu