Eveniment-Social

Conferinta Academica, editia a VII-a: „Rolul ONU in mentinerea pacii si securitatii internationale”

Publicat: 22 feb. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferinta Academica editia a VII-a Rolul ONU in mentinerea pacii si securitatii internationale
1
Conferinta Academica, ajunsa deja la cea de-a sasea editie, este o initiativa educationala menita sa ofere un cadru unic de invatare si socializare pentru tinerii studenti din Romania si colegii lor din intreaga lume. In cadrul acestui proiect, lectori consacrati vor contribui la conturarea unor perspective diverse, ancorate in experiente diferite, in vederea asigurarii unei mai bune intelegeri a temelor vizate, incurajand gandirea critica si stimuland dezbateri constructive intre participanti.

Astfel, un aspect important il constituie prelegerile-cheie in cadrul carora invitatii expun idei fundamentale privind tematica conferintei, abordeaza concepte actuale aferente, si contribuie la rezultatele conferintei. Conceptul de “academic conference” presupune o conferinta destinata cu precadere cercetatorilor si specialistilor in domeniu, pentru a-si prezenta lucrarile de cercetare si pentru a le supune discutiilor. De asemenea, aceasta reprezinta si oportunitatea perfecta pentru schimbul de informatii, pareri si rezultate stiintifice intre cercetatori, toate intr-un mediu academic antrenant si inovator.

Editia din acest an va avea loc in perioada 21-23 aprilie, in Iasi, si va avea ca tema generala “UN`s role in maintaining international peace and security” (Rolul ONU in mentinerea pacii si securitatii internationale) urmarind consolidarea cunostintelor participantilor legate de provocarile la adresa securitatii si pacii regionale si globale, de analiza si solutionarea conflictelor, de problemele umanitare, precum si de dezvoltare internationala. Alegerea noastra a fost determinata de faptul ca acest subiect a reprezentat unul dintre scopurile principale ale Organizatiei Natiunilor Unite de la infiintare, iar importanta sa este de necontestat in societatea contemporana si s-a intensificat ca urmare a recentelor amenintari asupra drepturilor si libertatilor omului. Asadar, prin aceasta conferinta academica invitam oamenii de stiinta, cercetatorii si tinerii profesionisti sa isi prezinte activitatea de cercetare si reflectiile asupra problemei ridicate, pe parcursul a doua zile. De asemenea, programul include prelegeri, purtate de experti, cercetatori si profesori, cu privire la cele trei arii principale de discutie: combaterea terorismului, afaceri umanitate si dezvoltare durabila. Pe langa toate acestea, participantii vor avea sansa de a se cunoaste mai bine intre ei si de a-si impartasi opiniile pe toata durata activitatilor sociale. In consecinta, pe parcursul celor trei zile ale proiectului, ei vor experimenta un mediu interactiv si provocator, in care vor avea posibilitatea sa contruiasca atat relatii sociale, cat si profesionale. Intregul eveniment va fi realizat sub supravegherea coordonatorului academic, doamna lect. dr. Carmen Moldovan, titulara disciplinei „Drept international public” din cadrul Facultatii de Drept din Iasi.
Coordonatorii proiectului estimeaza un numar de 150 de participanti nationali si internationali, care se vor putea inscrie pe site-ul oficial. La conferinta vor lua parte persoane care vor asista la prezentarea lucrarilor stiintifice si la sustinerea prelegerilor („participants”) si persoane care isi vor prezenta si publica lucrarea realizata („panelists”). Inscrierile pentru participantii fara lucrari stiintifice se desfasoara in perioada 1 februarie – 9 aprilie, in timp ce persoanele care urmeaza sa isi prezinte rezultatele cercetarii se pot inscrie intre 1 februarie si 18 martie. Astfel, Iasul va fi gazda unui eveniment cu un puternic impact cultural si stiintific ce va reuni personalitati remarcante ale scenei diplomatice, politice, juridice si academice.
Prin intermediul evenimentului, oferim tinerilor cercetatori sansa de a se afirma pe scena nationala si internationala stiintifica si oportunitatea de a-si publica rezultatele cercetarii. Nu in ultimul rand, conferinta reprezinta o veritabila maniera de a revitaliza mediul stiintific iesean si de a contribui la augmentarea importantei Iasului drept centru universitar prin diversificarea activitatilor desfasurate la nivel local si prin crearea unui precedent stiintific prestigios ce va atrage viitorii studenti in vederea desavarsirii carierei lor academice.
UN Youth Association of Romania – Iasi Branch este o organizatie non-guvernamentala, infiintata de catre studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, avand ca scop promovarea si incurajarea valorilor si activitatilor ONU in randul tinerilor romani, al societatii romanesti si al comunitatii internationale.
Adauga un comentariu