News Flash:

Conform aprecierii prefectului, Riul Jijia este lat cit Dunarea

11 Martie 1999
881 Vizualizari | 0 Comentarii
Ieri, prefectul Florin Vitan a survolat cu elicopterul sanitar zona calamitata de inundatii provocate de riul Jijia. Dimensiunea apreciata de prefect a riului a fost "lat cit Dunarea".

Potrivit unui raport intocmit, suprafata inundata intre localitatile Popricani si Andrieseni este 5.000 de hectare, din care citeva sute este teren agricol. Nu au fost inregistrate, deocamdata, pagube in gospodarii. Singura masura viabila este regularizarea hidrografica a riului Jijia, o investitie care necesita foarte multe miliarde lei.

Pentru anul acesta, pentru finantarea lucrarilor, au fost alocate 4,5 miliarde lei, care sint total insuficente. La intoarcere, de la Andrieseni, au fost adusi cu elicopterul sanitar trei pacienti: un batrin cu tulburari cardiace, o gravida si o femeie care a suferit o fractura. Evaluarile privind pagubele produse de alunecarile de teren si inundatii vor fi finalizate in citeva zile. Cu aceasta situatie, prefectura va propune un proiect de hotarire de Guvern pentru a se obtine fondurile necesare despagubirilor.

jijia popricani andrieseni
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2047 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020635 (s)