News Flash:

Consumata moderat, berea nu ingrasa

6 Iulie 2010
917 Vizualizari | 0 Comentarii
• Un studiu realizat de cercetatorii spanioli din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid arata ca berea, consumata moderat, nu provoaca cresterea in greutate si nu modifica masa corporala

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, nu provoaca o crestere în greutate si nici modificari în masa corporala. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii spanioli din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid. Cercetarea a fost prezentata si medicilor romani de catre dr. Ascensión Marcos la Conferinta Nationala de Medicina Familiei din Ploiesti. Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu varste cuprinse între 20 si 42 de ani, iar perioada experimentala a durat 10 saptamani, timp în care toti subiectii studiului si-au mentinut obiceiurile de viata si alimentatie. Singura modificare introdusa a fost cea referitoare la consumul de bauturi obisnuite si consumul de bere cu sau fara alcool. In timpul primei saptamani, toti subiectii s-au abtinut de la orice consum de bauturi cu alcool. In urmatoarele patru saptamani si în mod aleatoriu, în functie de grupul în care au fost desemnati, au introdus în dieta obisnuita berea cu sau fara alcool, în cantitatea corespunzatoare unui consum moderat de alcool, si anume, 20-24 g/zi pentru barbati (2 pahare de bere de 330 ml) si 10-12 g/zi pentru femei (1 pahar de bere de 330 ml). Printre alti parametri, cercetatorii au analizat modificarea greutatii, procentul de grasime corporala si indicele de masa corporala, ajungand la concluzia ca nu se produc modificari ale acestora. De asemenea, s-a realizat o analiza a dietei si a activitatii fizice realizate de subiecti în perioada de studiu si s-au realizat masuratori ale pliurilor cutanate si circumferintelor corporale. "Masuratorile antropometrice au stabilit ca un consum moderat de bere, cu sau fara alcool, nu modifica circumferinta bratului, taliei si soldului; nu s-au înregistrat modificari semnificative în pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetator, director al Grupului de Imunonutritie al Departamentului de Metabolism si Nutritie din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice.

Beneficii ale consumului de bere

Fabricata din ingrediente naturale (apa, orz, hamei si drojdie), berea este o bautura care face parte dintr-o alimentatie si un stil de viata echilibrat. Apreciata pentru prospetimea si efectele sale revigorante, berea are un rol important în calitatea vietii consumatorilor. Multe din cercetarile realizate pana acum mai arata ca berea consumata în cantitati moderate are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare, diabet, osteoporoza etc.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2233 (s) | 22 queries | Mysql time :0.063424 (s)

loading...