News Flash:

Consumul de spanac, varza si laptuci reduce riscul de diabet

21 August 2010
813 Vizualizari | 1 Comentarii
Consumul regulat de spanac si de alte legume cu frunze verzi, ca varza, broccoli si laptucile, reduce riscul de diabet de tip 2, cea mai raspandita forma a bolii, potrivit unui studiu publicat, ieri, în British Medical Journal. Fiind vorba de un domeniu controversat, autorii studiului avertizeaza ca este nevoie de cercetari suplimentare, pentru a fi confirmate concluziile la care au ajuns ei. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Leicester, Marea Britanie, sub coordonarea lui Patrice Carter, a trecut în revista sase studii, din SUA, China si Finlanda, realizate în randul a 220.000 persoane. Cercetarile vizau legatura dintre consumul de fructe si legume si aparitia diabetului de tip 2 (DT2) la adulti. Potrivit studiului realizat în Marea Britanie, cei care mananca zilnic o portie suplimentara de circa 120 grame de legume cu frunze verzi - diverse tipuri de varza, spanac, laptuci - îsi reduc riscurile de a dezvolta diabet de tipul 2 cu 14%, însa cresterea consumului de fructe si legume în general are un efect neglijabil. Totodata, acestea au un rol benefic asupra sanatatii, datorita continutului de antioxidanti si magneziu.
DT2, cea mai frecventa forma de diabet (90% din cazuri), s-a raspandit rapid din tarile bogate în cele în curs de dezvoltare, odata cu propagarea, pe plan mondial, a obezitatii, din cauza sedentarismului, dar si a alimentatiei cu continut ridicat de zahar si grasimi. Peste 220 milioane de persoane din întreaga lume sufera de diabet de tipul 2. In 2005, DT2 a ucis peste un milion de persoane, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Pe de alta parte, potrivit unui studiu facut în China pe soareci, publicat miercuri în British Journal of Pharmacology, un extract natural din plante - emodina - ar putea reduce impactul diabetului de tip 2 asupra populatiei. Aceasta substanta inhiba enzima numita "11-beta-HSD1", care favorizeaza rezistenta la insulina - hormonul care contribuie la extragerea zaharului din sange si stocarea lui în alta parte.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Sorin  | #119628
Este foarte adevarat. Aceste plante, ca multe altele, au un pH alcalin. Practic un corp sanatos trebuie sa aiba un pH usor alcalin. Va recomand sa cititi "Dieta alcalina". Ma mira faptul ca medicii nu vorbesc mai mult despre acest "indicator de sanatate" care este pH-ul. S-a constatat ca bolnavii de cancer au toti un pH acid(4,5-5,5). Virusii, bacteriile nocive, nu supravietuiesc intr-un mediu alcalin. Sanatate!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1792 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017990 (s)

loading...