News Flash:

Cum sa beti fara sa va imbatati

24 Mai 2010
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Alcoolul baut în cantitati moderate poate oferi organismului numai beneficii, sustin medicii nutritionisti. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare si autorul cartii "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?", ofera, pentru Gandul, cateva ponturi despre cum sa bem în asa fel încat sa ne simtim bine si fara sa ne punem sanatatea în pericol. "In primul rand, alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea enzimelor digestive si a unor enzime metabolice. Acesta contine 7 kilocalorii pe gram, dar aceste calorii sunt de slaba calitate, «goale», si care pentru a fi arse consuma rezervele de vitamine si minerale ale organismului, scazand rezistenta corpului si intoxicand ficatul si creierul", explica prof. dr. Mencinicopschi. Astfel, atunci cand stim ca urmeaza o petrecere, în care cantitatea de alcool va depasi cotele normalului, trebuie sa mancam alimente bogate în vitamine si minerale, pentru a diminua efectul negativ al alcoolului asupra organismului. Fructele sunt cele mai recomandate alimente, deoarece sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. Acestea sunt recomandate si a doua zi dupa petrecere, deoarece accelereaza eliminarea alcoolului din organism.

Pentru a nu suprasolicita organismul cu alcool, nutritionistul Mencinicopschi recomanda 500 de mililitri de bere, 300 de mililitri de vin rosu si 100 de mililitri de tarie, precum vodka, wisky sau palinca pe zi, pentru barbati. Femeilor le este recomandat sa bea jumatate din aceasta cantitate. "Sexul frumos, genetic, sintetizeaza o cantitate cu aproximativ 50 la suta mai mica de enzime ale metabolismului alcoolului si de aceea consumul de alcool pentru acestea este mai toxic decat pentru barbati", spune nutritionistul Mencinicopschi. Medicul recomanda precautie atunci cand vine vorba de bauturile dulci, precum lichiorul, deoarece acestea au un continut ridicat de zahar, iar organismul metabolizeaza mai greu acest tip de alcool. Un alt sfat atunci cand iesim cu prietenii la o bauta este sa fumam mai putin, deoarece combinatia dintre tigari si alcool este extrem de nociva asupra corpului. Atunci cand bem alcool trebuie sa renuntam la bauturile racoritoare de tip cola, deoarece suprasolicita ficatul. Nutritionistul recomanda ca înaintea unui pahar de alcool sa mancam. Motivul? Cand bem pe stomacul gol, alcoolul trece direct în sange, ocolind detoxifierea acestor tipuri de bauturi prin ficat.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019066 (s)

loading...