News Flash:

Depresivii mananca multa ciocolata

28 Aprilie 2010
2932 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele care sufera de depresie mananca mai multa ciocolata, iar cantitatea consumata creste în functie de gravitatea bolii, potrivit unui studiu realizat de Universitatea California (SUA). "Studiul nostru confirma vechea ipoteza potrivit careia oamenii consuma ciocolata cand sunt deprimati", a declarat Beatrice Golomb, profesor adjunct la facultatea de medicina a Universitatii California din San Diego, unul dintre coautorii acestui studiu, aparut în Archives of Internal Medicine. "In masura în care este vorba de un studiu realizat pe o anumita perioada, nu este posibil de stiut daca acest consum de ciocolata a condus la cresterea sau descresterea simptomelor depresiei", a mai spus aceasta. Cercetatorii au examinat relatia între consumul de ciocolata si starea psihica a unui numar de o mie de voluntari care nu faceau tratament cu medicamente antidepresive si nu sufereau de vreo boala cardiovasculara sau de diabet. Participantii au oferit informatii privind numarul de portii de ciocolata consumate pe parcursul unei saptamani. Gradul de depresie de care sufereau a fost stabilit cu ajutorul unor teste medicale standard si în functie de raspunsurile oferite de voluntari. Autorii acestui studiu au descoperit ca barbatii si femeile care prezentau cel mai înalt grad de depresie consumau, în medie, 12 portii (o portie fiind echivalenta cu circa 28 de grame) de ciocolata pe luna, comparativ cu cinci portii consumate în medie de subiectii care nu prezentau niciun simptom al depresiei. Persoanele moderat depresive consumau, în medie, opt portii de ciocolata pe luna. Studiul nu a facut diferenta între ciocolata neagra si cea cu lapte. "Concluziile acestui studiu nu par sa fie explicate printr-o crestere a nivelului de cofeina, de materii grase sau de glucide, ceea ce sugereaza ca rezultatele noastre sunt determinate de consumul unor anumite cantitati de ciocolata", a spus Golomb. Specialistii au luat în considerare si consumul de alte alimente bogate în antioxidanti, precum peste, fructe si legume, dar acesta nu a relevat diferente privind existenta simptomelor depresiei. Golomb spune ca sunt necesare studii suplimentare pentru a determina rolul ciocolatei asupra depresiei, acela de cauza sau tratament. Studiul a fost finantat partial de Institutele de sanatate americane (Natonal Institutes of Health) si de Centrul de cercetare clinica al Universitatii California.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019370 (s)

loading...