Eveniment-Social

Disponibilizari la Ambulanta Iasi. 485 de angajati stau cu frica-n san

Publicat: 17 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Disponibilizari la Ambulanta Iasi. 485 de angajati stau cu frica-n san
1

@La cele zece substatii ale Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi, lucreaza 485 de angajati @Odata cu reorganizarea institutiei, este posibil ca o parte dintre acestia sa-si piarda locul de munca

Conducerea Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi nu se poate inca pronunta asupra proiectului propus de ministrul Sanatatii privind reorganizarea institutiilor aflate in subordine. Medicul Florin Agapi, manager al SAJ Iasi, spune ca va avea un punct de vedere dupa ce va studia proiectul. „Pana acum, am vazut doar un cadru general al acestui proiect de reorganizare a serviciilor de ambulanta judetene. Asteptam precizarile, si ce se va intampla cu toate institutiile medicale similare din tara, se va aplica si la noi. Nu am studiat tot proiectul, ca sa pot avea un punct de vedere”, a declarat dr. Florin Agapi. Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi are noua substatii. Deocamdata, nu se stie daca se vor face disponibilizari dupa reorganizare. „Conform normativului, ar trebui sa functionam cu 514 angajati, dar acum suntem 485. Ma refer la toate cele 10 substatii, cu tot cu cea de la centru. Nu stiu daca se vor face disponibilizari”, a spus managerul Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi. Ministerul Sanatatii a postat pe site-ul institutiei proiectele de acte normative privind reorganizarea si restructurarea ministerului. Ministrul Eugen Nicolaescu spune ca reforma inseamna implicarea mai puternica a autoritatilor locale, controlul costurilor si echilibrul financiar necesar, dar si reproiectarea componentelor de baza ale sistemului. O parte dintre activitati vor fi transferate autoritatilor locale, accentuandu-se descentralizarea sistemului.
Conform proiectului care se afla in dezbatere publica, in subordinea Ministerului Sanatatii vor functiona opt autoritati regionale de sanatate publica, opt servicii regionale de ambulanta. „Daca totul va merge conform planului, pâna la sfârsitul anului, ele vor putea sa intre în functiune în noua formula si atunci vor fi de domeniul trecutului sincopele pe care cu totii le-am observat în ultimii patru ani. Din punct de vedere a resurselor umane, o parte din personalul directiilor de sanatate publica se va transfera la consiliile judetene, o parte ramâne la autoritatea regionala si o parte din personalul calificat va putea fi absorbit de catre spitale si cabinetele medicale. Foarte putine persoane vor fi disponibilizate, dar cu acordarea tuturor drepturilor cuvenite. Cu cât se întârzie mai mult asezarea noilor structuri, cu atât se vor diminua economiile preconizate, care sunt calculate la nivelul anului 2013”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Potrivit proiectului, directiile de sanatate publica judetene se vor reorganiza în opt autoritati regionale de sanatate publica, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, în subordinea carora vor functiona 34 de oficii judetene de sanatate publica si alte unitati cu personalitate juridica. In cursul acestei saptamani, se va pune in dezbatere publica si proiectul de act normativ privind reorganizarea caselor de asigurari de sanatate.

Adauga un comentariu