Magazin

DRAMA baietelului cu cei mai frumosi ochi DIN LUME! Afla ce se ascunde in spatele lor

Publicat: 16 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Imaginea acestui baietel face inconjurul lumii, ochii lui albastri impresionand milioane de oameni. Ascunde insa o adevarata drama. S-a nascut cu heterocromie completa, o afectiune intalnita mai mult la animale decat la oameni. Exista foarte des la pisicile din rasa Van Turceasca sau Angora Turceasca si la cainii din rasa Husky.

Citeste si: Un barbat a ramas SOCAT cand a vazut ce A NASCUT sotia lui! „Nu e posibil ASA CEVA”

In medicina, heterocromia face referire la diferenta culorii irisului, parului sau a pielii. Heterocromia este rezultatul excesului sau carentei relative a unui pigment numit melanina, scrie kanald.ro. Poate fi mostenita genetic, asa cum este cazul baietelului din India, sau in urma unor boli sau raniri. Heterocromia afecteaza, insa, vederea.

Citeste si: Rimelul reduce riscul de infectii oculare

Este insotita de vederea incetosata si durerea ochilor dupa un efort intens. Dupa ce heterocromia s-a instalat, medicii spun ca ochiul nu va mai reveni la culoarea initiala. Nici nu e bine sa faci vreun tratament special in acest scop – risti sa dai nastere unor complicatii si mai mari.

In unele cazuri, aceasta afectiune se leaga de cataracta, si atunci culoarea ochilor devine mai putin importanta decat buna lor functionare.

Citeste si: Cat noroc ai in viata, in functie de culoarea ochilor

Tags:
Adauga un comentariu