News Flash:

Epidemie de gripa porcina in Gaudeamus

15 Octombrie 2009
2912 Vizualizari | 0 Comentarii
Epidemie de gripa porcina in Gaudeamus
Ieri, a fost confirmat al 14-lea caz de gripa porcina in caminul studentesc Gaudeamus de la Universitatea Al. I. Cuza. De aceasta data este vorba de o studenta din Franta care a fost imediat internata la Spitalul de Boli Infectioase. Cei 13 studenti din caminul Gaudeamus, dintre care 12 sunt straini, au contactat virusul A/H1N1 care provoaca boala de la un student portughez. Toti studentii sunt spitalizati intr-un pavilion separat, izolati de ceilalti bolnavi din Spitalul de Boli Infectioase. Dupa cum a afirmat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul unitatii medicale, starea generala a studentilor este buna. La internare, studentii prezentau tuse, febra si dureri de cap. La solicitarea Directiei de Sanatate Publica, conducerea Universitatii Cuza a impus o serie de masuri in caminul studentesc. Astfel, studentii care prezinta simptome specifice bolii se pot adresa unui asistent medical care sta in permanenta in caminul Gaudeamus. Camerele in care locuiesc studentii diagnosticati cu gripa porcina au fost dezinfectate pentru a preintampina extinderea epidemiei. In acelasi timp, in camin au fost lipite afise cu masuri de prevenire a bolii, simptome si unde sa se adreseze studentii in caz de imbolnavire. In judetul Iasi s-au inregistrat pana in prezent 33 de cazuri de gripa porcina. Boala provocata de virusul A/H1N1 are simptome asemanatoare cu cele ale gripei sezoniere, dar este mult mai periculoasa. Simptomele virusului A/H1N1 sunt febra, tuse, secretii nazale, dureri in gat, dureri musculare, cefalee, frisoane, oboseala, voma sau diaree. In anumite cazuri, este posibila aparitia unor complicatii grave chiar si la persoane sanatoase infectate cu noul virus. La persoane, virusul se transmite in acelasi mod ca si virusul gripei sezoniere. Acesta se extinde prin picaturile raspandite in aer de o persoana infectata care tuseste sau stranuta. Specialistii recomanda respectarea practicilor de igiena alimentara corespunzatoare la prepararea alimentelor, precum spalarea mainilor, a suprafetelor si a echipamentelor folosite cu sapun. Virusul A /H1N1 este diagnosticat in urma consultului clinic si a efectuarii unor analize specifice de laborator, ale secretiei nazale, exudat faringian si analiza sangelui.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2250 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021592 (s)

loading...