News Flash:

Exploatarea muncii copilului a intrat in atentia inspectorilor de munca

24 Iulie 2001
867 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi urmaresc, prin actiunile lor de control, diminuarea si eliminarea muncii copiilor in conditii grele. "Exploatarea muncii copilului este o tema de maxima actualitate, fiind considerata o problema sociala care poate fi eliminata prin stabilirea conditiilor politice, sociale, economice si juridice necesare pentru eradicarea fenomenului si pentru garantarea accesului minorilor la educatie, orientare si formare profesionala", ne-a declarat Viorica Surdu, inspector sef adjunct al ITM Iasi.
Organizatia Internationala a Muncii a adoptat, la Geneva, Conventia nr. 182/1999 privind cele mai grave forme ale muncii copilului si actiuni imediate in vederea eliminarii lor, conventie ratificata de Romania prin Legea 203/2000. In acest sens, ITM Iasi incearca pe toate caile (presa, organizatii nonguvernamentale, autoritati locale) sa aduca la cunostinta angajatorilor sa ia masuri de prevenire si eliminare progresiva a celor mai grave forme de munca ale copilului. Tinerii care au peste 16 ani impliniti se pot angaja, dar angajatorul trebuie sa nu desfasoare activitati in conditii periculoase si sa respecte un program de lucru conform prevederilor legale.
In urma controalelor efectuate, inspectorii de munca au descoperit la SC Sava SRL si la SC M&J Com SRL doi tineri sub 18 ani care munceau fara forme legale. Inspectorii ITM au dispus ca masura obligatorie perfectarea formelor legale de angajare a celor doi tineri intr-un termen foarte scurt. Nerespectarea acestor masuri in termenele stabilite duce la amendarea angajatorului cu sume considerabile.
Alina STEFAN
Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1412 viz    0 com
583 viz    0 com
1052 viz    0 com
1093 viz    0 com
1423 viz    0 com
1239 viz    0 com
1023 viz    0 com
1053 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2257 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019256 (s)