Actualitate

EXPLOZIV! Scandal urias la o clinica de lux din Iasi. Este INCREDIBIL ce erau obligate sa faca pacientele. Cum le ameninta medicul

Publicat: 09 mart. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXPLOZIV Scandal urias la o clinica de lux din Iasi. Este INCREDIBIL ce erau obligate sa faca pacientele. Cum le ameninta medicul
1
@ Clinica apartine unui cunoscut medic din Iasi @ In scandal este implicat si un lant de farmacii @ Nu orice cuplu isi permite sa suporte financiar aceste proceduri medicale
 
Un scandal de proportii a izbucnit la o clinica privata din Iasi, considerata de majoritatea medicilor ca fiind de lux. Este poate cea mai dotata si moderna clinica de profil din regiunea Moldovei care functioneaza de cativa ani in buricul targului. Origyn Fertility Center ofera asistenta medicala de specialitate in obstetrica-ginecologie si reproducere umana asistata, fiind unul dintre cele 3 centre de profil din Iasi, cu o filiala in Suceava.

Nu oricine are acces la clinica Origyn, preturile fiind foarte mari. Origyn Fertility Center apartine medicului Bogdan Doroftei de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, sotul notarei Manuela Pohoata, ginerele ex-procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, Maria Pohoata. 
 

Scandalul a izbucnit in momentul in care unele paciente si-au aratat nemultumirea fata de obligativitatea de a cumpara un anumit medicament, foarte scump, de la o anmita farmacie din oras. Dupa spusele pacientelor, medicul Doroftei a reactionat dur cand a fost intrebat de ce trebuie sa cumpere tratamentul numai de la farmacia Help Net 95, situata in Complexul comercial Felicia. Mai mult, dupa cum a relatat una dintre paciente, dr. Bogdan Doroftei a amenintat-o ca nu va mai beneficia de servicii medicale in clinica pe are o detine daca renunta sa mai cumpere medicamentul de la farmacia Help Net 95.

„Ne dorim un copil si am apelat la dr. Doroftei, pentru ca am aflat ca ar fi unul dintre cei mai buni din oras. Asa am ajuns la Origyn. Mi s-a prescris tratament cu Puregon si alte medicamente. Puregon este un medicament foarte scump si nu este compensat de Casa de Asigurari. Acest tratament trebuia sa il iau cateva luni. Am primit de la dr. Doroftei reteta si un biletel, tras la xeros, pe care scria Ciprian Ivan si un cu un numar de telefon. Mi-a spus sa il sun si sa ma duc sa cumpar medicamentul Puregon de la Farmacia Help Net 95 din Centrul comercial Felicia. Doua luni m-am dus la aceasta farmacie si in a treia luna am mers la dr. Doroftei si l-am intrebat daca pot sa-l cumpar de la alta farmacie, mai aproape de locuinta mea. Va relatez intocmai raspunsul dr. Doroftei: „Daca nu mergeti acolo unde v-am trimis, incheiem orice colaborare si va cautati alt medic”. Am ramas fara cuvinte. Lucrez si eu in domeniul farmaceutic si stiu ce combinatii se fac. Este vorba de bani foarte multi. Din moment ce dr. Doroftei trimite pacietele numai la domnul Ciprian Ivan de la Help Net exista suspiciunea ca primeste un comisin destul de important. Medicul Doroftei nu are dreptul sa procedeze astfel. Medicamentul Puregon exista si in alte farmacii din oras. Este injectabil si se administeaza o data pe luna. Am renuntat la serviciile dumnealui”, a declarat o fosta pacienta care a dorit, deocamdata, sa-si pastreze anonimatul. Puregon este un medicament indicat in tratamentul infertilitatii feminine. 
 

Medicul se jura ca nu are nicio treaba cu farmacia Help Net
 
Contactat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, ieri, dr. Bogdan Doroftei, a declarat ca habar nu are de asa ceva si pacientele sunt libere sa-si procure tratamentul de la orice farmacie.

„Este o mare prostie. Nu am nicio intelegere cu farmacia Help Net 95. Pacientele ma intreaba de unde sa cumpere medicatia si le spun sa mearga la orice farmacie. Sunt mai multe farmacii in oras care au medicamentul Puregon. Sunt minciuni. Nu cunosc nicio pacienta care sa fi plecat de la clinica si nu am avut nicio discutie cu vreo pacienta. Nu il stiu si nici nu il cunosc pe Ciprian Ivan de la Help Net. La sarbatori am mers la farmacia Help net din Complexul Felicia si am cumparat ceva. Probabil ca cineva le alimenteaza. Nu am nici cea mai mica idee cine le alimenteaza si nici nu ma intereseaza”, a declarat dr. Bogdan Doroftei. 
 

Angajata de la Help Net stie de pacientele medicului
 
Ieri, angajata de la Farmacia Help Net a declarat reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI ca stie depsre relatia medicului Bogdan Doroftei cu farmacia. „Da stiu despre ce este vorba. Mai avem si alte farmacii in oras, dar medicamentul Puregon se gaseste numai la noi, aici in Felicia. Domnul Ciprian Ivan nu este momentan. Dumnealui este reprezentantul Help Net pe toata zona Moldovei”, a precizat angajata din farmacie. 
 
Reprezentantul Help Net l-a dat de gol pe dr. Doroftei
 
Ciprian Ivan, reprezentatul zonal Help Net recunoaste ca il cunoaste pe dr. Bogdan Doroftei si ca a fost sunat de pacientele medicului. „Da, cum sa nu il cunosc pe dr. Doroftei. L-am asigurat sa apeleze la noi pentru procurarea medicamentul Puregon. Eu doar l-am asigurat ca avem tot timpul medicamentul pe stoc. Nu am altfel de relatie cu medicul Doroftei. Produsul se gaseste pe peste tot. Am primit telefoane de la pacientele domnului dr. Doroftei pentru acest medicament si doar atat”, a declarat Ciprian Ivan. 
Adauga un comentariu