News Flash:

Farcolin, comprimate

13 Decembrie 2010
628 Vizualizari | 0 Comentarii
Compozitie: Fiecare tableta contine: 2,0 mg salbutamol (sulfat)

Actiune terapeutica: Farcolin este de preferat in tratamentul simptomatic al tulburarilor respiratorii datorate bronhospasmului. Salbutamolul, ingredientul activ din tabletele de Farcolin induce o actiune selectiva si puternica de stimulare a receptorilor b2 adrenergici, ceea ce produce relaxarea muschilor netezi bronsici. Ca urmare, cand este dat oral pacientilor cu astm, Farcolinul produce bronhodilatatie, o scadere a rezistentei in caile respiratorii si o imbunatatire semnificativa a functiei pulmonare cu disparitia dispneei asociate bronhospasmului. Salbutamolul, prin comparatie cu izoprenalina, are marele avantaj de a induce un efect pronuntat si prelungit pe bronhospasm. In plus, rezultatele studiilor clinice cu salbutamol dovedesc ca efectele sale pe receptorii b1 adrenergici ai cordului sunt mult mai mici (intre 1/4 - 1/2) decat cele ale izoprenalinei. Aceasta ilustreaza in cea mai mare masura ca efectele adverse cardiace, asociate utilizarii izoprenalinei, sunt mai putin asteptate in terapia cu Farcolin.

Indicatii
: Ca bronhodilatator in terapia profilactica sau de intretinere a astmului bronsic si pentru bronhospasmul reversibil asociat cu bronsite si emfizem. Ca trocolitic in practica ginecologica.

Mod de administrare
: 1 - 2 tablete de 3 - 4 ori pe zi sau la recomandarea medicului.

Contraindicatii
: Salbutamolul nu trebuie sa fie recomandat impreuna cu medicamente beta-blocante, nici in tireotoxicoza si in timpul primelor trei luni de sarcina.

Precautii: Salbutamolul trebuie sa fie administrat cu prudenta pacientilor cu hipertiroidism, insuficienta coronariana, hipertensiune arteriala severa si diabet zaharat.

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.
compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii precautii
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

862 viz    0 com
1278 viz    0 com
911 viz    0 com
678 viz    0 com
676 viz    0 com
593 viz    0 com
899 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2744 (s) | 22 queries | Mysql time :0.070621 (s)