Actualitate

Fetele de la videochat si-au bagat patronii in faliment

Publicat: 23 ian. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fetele de la videochat si-au bagat patronii in faliment
1

@ Mai multe studiouri de videochat din Iasi sunt in pragul falimentului @ Administratorii se plang de faptul ca pierd din clientela odata cu deschiderea studiourilor ce ofera angajatelor mai multe avantaje

Afacerile ce in urma cu cativa ani erau pe val se indreapta incet, dar sigur, spre faliment. Daca la inceput, studiourile de videochat lucrau chiar si pe filme pentru a-si scoate profit, acum situatia s-a schimbat total. Numarul mare de studiouri de videochat aparute in Iasi a facut ca doar cele ce ofera conditii de lux pentru angajate sa ramana pe piata. Administratorii studiourilor aflate in zone centrale sau la periferie, care nu au insa conditii de lux, au ramas fara angajate. „Foarte multe fete prefera sa plece de la studio si sa faca astfel de activitati de acasa. Faptul ca lucreaza de la studio si trebuie sa li se opreasca un oarecare procent, le face sa se indeparteze. La inceputul afacerii, mai faceam cate o magarie, lucram pe filme din spatele carora tastau baieti, acum nu mai merge. Administratorii site-urilor si-au dat seama si greu mai poti face asta. Am avut si fete ce au incercat sa ne fure, vorbeau cu clientul pe site-ul pe care avea cont, iar show-ul il faceau pe Skype. Banii trimisi de catre client ii intrau astfel in contul personal pe care il avea in banca. Pe piata stiu ca inca se bat studiourile ce ofera si cazarea personalului la locul de munca si conditii de lux”,  a marturisit Stefan S., patronul unui studio de videochat de pe Sf. Lazar. Traseul banilor ce urmeaza sa il primeasca modelele de la videochat ar fi ca jumatate din suma castigata sa ramana site-ului pe care lucreaza modelul, iar jumatate din banii primiti sa ii revina studioului la care isi desfasoara aceasta activitatea. Modelele pot lucra pentru activitati non-adult sau adult. Tarifele pe minut pentru aceste activitati difera de la site la site.

Afaceri ascunse legal

Afacerile ce se desfasoara sub forma activitatilor de videochat se gasesc de foarte multe ori in actele depuse pentru autorizatie sub forma de call center-uri sau firme ce efectueaza video-call-uri pentru vanzarea de produse. In anunturile de angajare se apeleaza la tertipuri de genul bonusurilor oferite la angajare. Insa in spatele acestora se ascund adevarate afaceri. In momentul semnarii contractului de operator PC, sub care lucreaza angajatele videochaturilor, acestea semneaza de fapt un contract de exclusivitate pentru studioul respectiv. Astfel, pentru o perioada de 3 sau 6 luni, trebuie sa lucreze sub comanda administratorilor de videochat timp de 8 ore pe zi minim. Fetele ce aleg sa ramana „cazate” la locul de munca sunt de multe ori fortate ca pe timpul noptii sa faca ore suplimentare sau sa lucreze in cuplu. „Foarte multe fete sunt terorizate de colegi de-ai nostri. Femeile ce conduc astfel de afaceri sunt mai severe decat barbatii”, a adaugat Stefan. Activitatea de videochat a luat amploare in Romania in anii 2004-2005, foarte multe studiori incercand sa isi faca loc pe piata in acea perioada. Odata cu trecerea anilor, se pare ca rezista doar cele mai puternice.

Lucky Studio, exemplu de succes in videochatul iesean
Pentru ca succesul in videochatul iesean este posibil doar pentru companiile mari, care ofera conditii excelente de lucru, Lucky Studio este unul dintre liderii din domeniu. Infiintat in 2007 de o femeie si administrat acum tot numai de femei, Lucky Studio ofera modelelor sale servicii care par de vis pentru alte companii. Studioul a investit foarte mult in amenajari si in dotari tehnice moderne, cum ar fi camere video si lumini de inalta performanta. In plus, fetele primesc lectii de engleza sau franceza, sedinte foto si de make-up profesioniste, totul gratuit. Toate acestea reprezinta conditii de munca care le conving pe fete sa prefere o colaborare cu studioul, in loc sa munceasca la negru, pe Skype. 
In plus, Lucky Studio isi desfasoara activitatea intr-o zona centrala a Iasului, respectand toate conditiile de legalitate, inclusiv in ceea ce priveste dreptul muncii. Prin adoptarea unui program superflexibil de lucru, nu exista ore suplimentare, iar fiecare fata lucreaza doar singura in camera. Mai mult, studioul le pune la dispozitie atat modelelor, cat si femeilor de la partea administrativa transport gratuit de acasa pana la studio si invers, la orice ora.La toate aceste conditii exceptionale de lucru, Lucky Studio mai adauga si castiguri extraordinare in bani.
La procentele zilnice se adauga bonusuri saptamanale si bonusuri de angajare ce pot ajunge la o valoare totala de 38.880 lei, din care 10.000 cash, pentru un contract de 3 ani. Totodata, studioul achita toate castigurile zilnice la sfarsitul fiecarei ture de lucru, fetele avant siguranta ca isi primesc imediat toti banii pe care ii merita. Prin toate aceste oferte, Lucky Studio este unul dintre putinele videochaturi din Iasi care reuseseste sa-si fidelizeze modelele si sa aiba un succes continuu. Este o dovada ca afacerile serioase reusesc intotdeauna daca exista respect pentru angajate si investitii pentru viitor. 
Adauga un comentariu