Actualitate

Fiul unui medic celebru a pus mana pe cea mai vanata burlacita din Iasi! Ghici cine este nasul mare? FOTO

Publicat: 24 apr. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Petrecere cu staif astazi in lumea medicilor din Iasi @ Fiul unuia din cei mai reputati medici ieseni va fi cununat de unul din cei mai bogati doctori din targ @ Mireasa, descendenta unei familii care a dat primari sau presedinti ai Tribunalului Iasi in secolul trecut, este mostenitoarea unei averi fabuloase

Dupa sarbatorile pascale, la Iasi s-a reluat sezonul nuntilor cu staif. Astazi la Casa Casatoriilor ar urma sa fie oficiata una din nuntile care va avea invitati de seama, din randul profesorilor universitari, dar si a medicilor sau afaceristilor cu stare. Fiul unui celebru medic de la Institutul Regional de Oncologie isi pune astazi pirostriile. Cea cu care se va casatori a fost poate cea mai vanata burlacita din Iasul ultimilor ani. Absolventa de Medicina, pasionata de canto, mireasa fiului medicului este mostenitoarea unei averi fabuloase.

Socrii, nasii si mirii, din lumea medicala

Socru mare ar urma sa fie prof. dr. Viorel Scripcariu, care, dupa ce a activat o perioada in cadrul Clinicii III Chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, dar si in cadrul unui spital privat, a ajuns sef al Clinicii de Chirurgie Oncologica de la Institutul Regional de Oncologie. Fiul acestuia, Dragos, care a urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, se va cununa tot cu o absolventa de Medicina de la Iasi. Cea care ii va fi sotie, Ioana Shadiye Winkler, este mostenitoarea unei averi fabuloase. Tatal acesteia a luptat ani de zile in instanta pentru a recupera averea pierduta a stramosilor fetei. Mirii ar urma sa aiba de asemnea si nasi celebri, urmand a fi cununati de medicul oncolog prof. dr. Constantin Volovat, considerat a fi unul dintre cei mai instariti medici ieseni. Nici nasul, nici reprezentantii familiilor nu au vrut sa dea detalii despre eveniment, invocand faptul ca se doreste a fi un simplu eveniment privat. „Este un eveniment privat care ne priveste doar pe noi. Nu pot sa va ofer mai multe detalii, e o chestiune personala, va multumesc”, a precizat medicul Viorel Scripcariu.

Mireasa, mostenitoarea unei averi fabuloase

Ioana Shadyie Winkler, actualmente medic rezident la Spitalul „Cuza Voda”, este mostenitoarea unor latifundiari ai Iasului din secolul XIX. Strabunicii fetei, mai precis familia Winkler, a detinut proprietati numeroase in Iasi, dar si in judetele din Moldova. Gica Alexa, tatal vitreg al miresei, a ocupat la un moment dat functia de reprezentant al proprietarilor de paduri in cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar, cea care dispunea practic ce retrocedari se fac si ce titluri de proprietate pot fi emise. Din aceasta postura a avut acces la informatii privind cerintele intr-un dosar de retrocedare, facand mai multe cereri, vizand restituirea unor proprietati de zeci de hectare. Printre solicitarile de retrocedare depuse de Gica Alexa se numara cea pentru 54 de hectare din Bucium, pentru altele 130 la Rediu. Mostenirea din Bucium, venita de la Alfred Winkler – fost presedinte al Tribunalului Iasi, fratele strabunicului ei Emil, se afla in zona Spitalului de Psihiatrie Socola. Pe langa proprietatile stramosilor fetei, pe care incearca sa le recupereze socrul mic la Iasi, Ioana Winkler mai spera sa obtina si o parte dintr-o mosie la Galati. Daca in cazul terenurilor arabile se poate revendica un maxim de 50 de hectare, respectiv de 100 de hectare de pasune, cum este cazul cu suprafetele din Iasi, mosia Mastacani Draculesi a Winkler-ilor, din actualul judet Galati, ar putea fi obtinuta intr-un procent mult mai mare. Din mosia Draculesti, ultimele documente ale Winkler-ilor aratau ca actualii mostenitori ar putea spera la retrocedarea a circa 900 de hectare de lacuri si padure. Mostenirea fabuloasa, mai precis documentele care au permis revendicarile, au fost indentificate intr-un zid fals de langa hornul casei unde a copilarit mireasa, atunci cand imobilul era in curs de modernizare.

Adauga un comentariu