News Flash:

Fructul dragon, un cactus anti-diabet

27 Septembrie 2010
4574 Vizualizari | 0 Comentarii
Fructul dragon
Mai întalnit şi sub numele de Fructul dragon, pitaya este rodul mai multor specii de cactuşi din genul Hylocerus. Deşi provine din zonele tropicale şi subtropicale ale Americii de Sud sau ale Americii Centrale, statele ce au devenit cunoscute pentru cultivarea acestui fruct sunt Taiwan, Vietnam, Filipine sau Malaezia. Mai poate fi întalnit în Israel, nordul Australiei, dar şi în sudul Chinei.

Spectaculoasele „Regine ale nopţii”

Inainte de a se transforma în aceste fructe, cactuşii fac nişte flori absolut superbe. Cactuşii înfloresc doar noaptea, motiv pentru care aceste flori se numesc „Florile lunii” sau „Reginele nopţii”.
Există trei feluri de pitaya: roşie (are coaja şi miezul roşii), de Costa Rica (roşu la coajă, dar alb în interior) şi galbenă (miezul alb e înconjurat cu o coajă galbenă).

Contine vitamina C si antioxidanti naturali

Fructele de Pitaya, de orice fel, sunt consumate pentru pulpa lor cremoasă, dulce-acrişoară, deosebit de aromată. Coaja nu e comestibilă. Pentru a consuma acest fruct, deosebit de ciudat ca aspect, este indicat să-l tăiaţi pe jumătate. Apoi, pulpa poate fi consumată cu linguriţa, ca şi cum aţi manca o îngheţată. Un fruct de pitaya poate cantări între 150 şi 600 g şi conţine fibre alimentare, vitamina C şi antioxidanţi naturali. Demn de reţinut este faptul că în Taiwan, persoanele care suferă de diabet consumă acest fruct, ce se pare că face foarte bine organismului.

Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018336 (s)

loading...