News Flash:

Ghid Pagina lu` Peste Buna Ziua Iasi - Plachie de crap taraneasca

17 Septembrie 2009
1618 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Pagina lu Peste Buna Ziua Iasi Plachie de crap taraneasca
Timp de preparare: 1 ora si 40 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: un crap intreg, bucati sau file de crap, 7-8 rosii, suc de rosii, 4-5 ardei gras, 4 cepe, 3-4 catei de usturoi, patrunjel, un pahar vin alb, o lamaie, sare, piper, cimbru, tarhon.
Mod de preparare: Crapul se curata de solzi, intestine, se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare. Se poate adauga in tava intreg sau bucati. Ceapa se taie pestisori, se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa. Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori, usturoiul tocat marunt sau zdrobit, rosiile taiate marunt, suc de rosii, o parte din patrunjel tocat marunt (restul se pastreaza pentru la sfarsit), se amesteca bine, dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente. Aceasta compozitie se asaza intr-o tava, pestele se asaza deasupra. Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor. Din cand in cand, scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava. Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel, se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul. Se serveste atat cald, cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa si e delicioasa aceasta plachie exact ca la bunica acasa.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1851 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013591 (s)

loading...